Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Unaniem verzet tegen mondmaskerplicht vanaf 9 jaar: “Sop is de kool niet waard”

Er is unanimiteit tegen de invoering van het dragen van een masker vanaf 9 jaar. Dat heeft de Brusselse minister-president Rudi Vervoort (PS) vandaag gezegd op LN24. “Het sop is de kool niet waard”, klinkt het. Het Overlegcomité komt om 14.30 uur bijeen over de coronasituatie en mogelijk strengere maatregelen. “Het verplegend personeel is uitgeput. Het probleem is niet het aantal bedden, maar de operationele capaciteit die er niet meer is.”

  1. “Jongen stop, je gaat mijn kaak breken”: Celine (80) en Jozef (78) worden midden in de nacht thuis brutaal overvallen
    PREMIUM

    “Jongen stop, je gaat mijn kaak breken”: Celine (80) en Jozef (78) worden midden in de nacht thuis brutaal overvallen

    “‘Op uw buik!’ riep hij. Maar ik protesteerde. Ik ben 80 jaar en ben al blij als ik op m’n benen kan staan.” Celine en Jozef werden in de nacht van vrijdag op zaterdag overvallen door twee jonge mannen op zoek naar waardevolle spullen. Ze kregen er flink van langs en werden opgesloten in hun kelder, terwijl Jozef nog maar net een openhartoperatie achter de rug had. “Ik dacht eerst dat mijn kleinkinderen een grap aan het uithalen waren. Maar toen werd ik pardoes op het bed gegooid.” Een reconstructie van een nacht waar de buurt nog lang over zal praten.
    Antwerpen, Kapellen
  2. ONZE OPINIE. “Waarom N-VA op het podium niet meer over migratie praat”
    PREMIUM

    ONZE OPINIE. “Waarom N-VA op het podium niet meer over migratie praat”

    Uit alle peilingen blijkt dat het één van de twee grote thema’s is voor deze verkiezingen: migratie. En toch zweeg N-VA -op één zin na- volledig over het onderwerp op haar congres. “Het wordt de beslissende gok van deze verkiezingscampagne”, schrijft hoofdredacteur Dimitri Antonissen. “Is Bart De Wever sterk genoeg om van ‘de hard werkende Vlaming moet meer geld overhouden’ de inzet te maken? En in één adem ‘dat andere thema’ én het Vlaams Belang in de schaduw te zetten?”