Johanna Wandels (tweede van rechts) en haar familie – tussen 7 en 43 jaar oud – verkochten hun huis en reisden met een omgebouwde bus naar Portugal. Zus Helena en vriend Stijn staan niet op de foto.
Volledig scherm
PREMIUM
Johanna Wandels (tweede van rechts) en haar familie – tussen 7 en 43 jaar oud – verkochten hun huis en reisden met een omgebouwde bus naar Portugal. Zus Helena en vriend Stijn staan niet op de foto. © rv

“We verkochten ons huis om een grote bus te kopen”: genieten van het leven met een klein budget, deze mensen tonen dat het kan

De energieprijzen exploderen, een volle tank kost stukken van mensen, de winkelkar wordt almaar duurder,... De coronacrisis heeft het leven alleszins niet goedkoper gemaakt. Integendeel. Rondkomen met een klein budget is dan ook niet evident. Maar dat betekent niet dat je niet kan genieten van het leven of je dromen kunt najagen. Drie mensen gunnen ons een blik op hun financiën. “Met al het geld dat we over hebben, gaan we lekker eten op restaurant.”

  1. Kan je geld besparen door in Spanje te overwinteren? “Een winkelkar is ongeveer 48 procent goedkoper dan in België”
    PREMIUM

    Kan je geld besparen door in Spanje te overwinte­ren? “Een winkelkar is ongeveer 48 procent goedkoper dan in België”

    Nu de herfst echt begonnen is, pakken heel wat Vlamingen hun koffers om (deels) te overwinteren in zonnigere oorden. De Spaanse Costa Blanca en Costa Calida zijn met voorsprong de favoriete bestemmingen. Niet alleen het klimaat is er ’s winters het beste van het Europese vasteland, ook het leven is er een smak goedkoper. Onze woonexpert Björn Cocquyt bracht enkele eigenaars een bezoekje en maakte met hen de rekening. Hoeveel geven ze uit aan eten, woonkosten en brandstof?
  2. De ‘Wolf van Wall Street’ schrijft boek met beleggingsadvies, onze geldexpert wikt en weegt zijn tips: “Hier ben ik geen voorstander van”
    PREMIUM

    De ‘Wolf van Wall Street’ schrijft boek met beleggings­ad­vies, onze geldexpert wikt en weegt zijn tips: “Hier ben ik geen voorstan­der van”

    Jordan Belfort – de Wolf van Wall Street – verdiende tientallen miljoenen met illegale beleggerspraktijken. Wie de gelijknamige topfilm met Leonardo DiCaprio zag, weet hoe het verhaal uiteindelijk eindigde: in de cel. Na zijn straf ging de Amerikaan aan de slag als consultant en spreker. Daarnaast schreef hij al meerdere beleggersboeken. Zijn nieuwste werk is naar eigen zeggen ‘een gids om een fortuin te verdienen op de aandelenbeurs’. Maar hoeveel kan je daarvan geloven? Wij legden tien van Belforts tips en inzichten voor aan HLN-geldexpert Pascal Paepen.