Lieselot D. kwam woensdagmorgen getuigen in het Brugse assisenhof.
Volledig scherm
PREMIUM
Lieselot D. kwam woensdagmorgen getuigen in het Brugse assisenhof. © Photo News

ASSISEN. “We leerden elkaar kennen in de gevangenis”: tien jaar na veroordeling voor moord op haar baby komt ex van Pascal (40) getuigen in assisenzaal

Kortrijk/Izegem/BruggeTien jaar nadat ze in het Brugse assisenhof veroordeeld werd tot vijftien jaar cel voor de moord op haar pasgeboren dochtertje zakte Lieselot D. (37) woensdagmorgen opnieuw af naar diezelfde assisenzaal. Ze kwam er getuigen over haar hobbelige relatie met Pascal Bauwens (40). “Onze ouders brachten ons met elkaar in contact toen we in de gevangenis zaten”, vertelde D. Pascals vader en moeder drukten dan weer hun onmacht uit tegenover de drugsverslaving van hun zoon.

  1. ASSISEN. Beschuldigde blijft beweren dat hij op het toilet zat toen Pascal (40) het hoofd werd ingeslagen: “Hij vreesde voor z’n veiligheid”
    PREMIUM
    Kortrijk/Izegem/Brugge

    ASSISEN. Beschuldig­de blijft beweren dat hij op het toilet zat toen Pascal (40) het hoofd werd ingeslagen: “Hij vreesde voor z’n veiligheid”

    Drie mannen en zeker een van hen had een Arabisch accent. Volgens Ramzes Takaev (48) zijn zij de echte moordenaars van de Kortrijkse drugsdealer Pascal Bauwens (40). De Russische Izegemnaar bleef ook tijdens zijn verhoor in het Brugse assisenhof beweren dat hij op het toilet zat toen Bauwens het hoofd werd ingeslagen. “Ik hoorde een agressief gesprek en toen ik buitenkwam lag Pascal op de grond”, zei hij ijzig kalm en schijnbaar zonder emotie.
  2. ASSISEN. Vader van Pascal (40) getuigt over de avond van de moord: “We leefden in een permanente staat van alertheid”
    PREMIUM
    Kortrijk/Izegem/Brugge

    ASSISEN. Vader van Pascal (40) getuigt over de avond van de moord: “We leefden in een permanente staat van alertheid”

    “Ik hoorde een klap en daarna niets meer”. Patrick Bauwens (69) schrok de avond van de moord wakker door lawaai aan de woning van zijn zoon Pascal (40). Vader Bauwens bleek een opvallende gewoonte te hebben en zette de speurders zo op het spoor van Ramzes Takaev (40). Diens toenmalige vriendin, ook de moeder van zijn zoontje, vertelde in het Brugse assisenhof hoe hij uren na de feiten zenuwachtig thuiskwam en ook aan haar zijn toiletverhaal had verteld.