Opnieuw smakt jonge parachutist smakt tegen muur

© bfr

Een 17-jarige Nederlander smakte zaterdag met zijn parachute tegen een muur van een landbouwbedrijf in het West-Vlaamse Rollegem-Kapelle. “Toen ik vroeger dan anders klaar was met eten, zag ik die parachute hangen”, vertelt de boer. Het slachtoffer liep enkele breuken op. Het is al het derde zware ongeval met een parachute in korte tijd.

BERT FEYS

Voor de derde keer in een maand tijd gebeurde er zaterdag een zwaar ongeval met een parachutist. De 17-jarige Sven De Kok steeg iets na de middag op in het paracenter in Moorsele, maar zijn sprong liep uiteindelijk slecht af. De onervaren parachutist, die nog maar aan zijn vijftiende solosprong toe was, verloor koers en smakte uiteindelijk tegen de muur van een silo nabij het landbouwbedrijf van Robrecht Degroote in Rollegem-Kapelle, nabij Ledegem.

De landbouwer merkte rond 13.30 uur de parachute op de muur op. “Ik had vroeger dan anders gedaan met eten, en toen ik buiten kwam om voort te werken, zag ik de parachute hangen. Een deel van de parachute hing langs de binnenkant van de opslagruimte, maar de jongeman was tegen de buitenkant geknald. Ik kon hem dan ook eerst niet zien”, aldus de landbouwer.

Zoon van instructeur

Toen de landbouwer naar de buitenkant van de muur keek zag hij de Nederlandse tiener aan de parachute hangen. Zijn lichaam hing bijna tegen de grond, maar hij kon zich moeilijk bewegen. Degroote belde de hulpdiensten en ondersteunde de jongen zijn hoofd. “De jongeman had veel bloed in de mond, waardoor het moeilijk was om nog te praten. Gelukkig hebben we hem bij toeval snel gevonden.”

De hulpdiensten brachten de 17-jarige jongen uit Hilversum, zoon van een ervaren parachute-instructeur, naar het ziekenhuis. Daar werden onder andere een polsbreuk en enkele gebroken tanden vastgesteld.

Opmerkelijk: de voorbije maand gebeurden al enkele ongevallen met parachutisten. Eind juni week een parachutiste af en kwam ze in een boom in Moorslede terecht. De brandweer kon haar uiteindelijk redden. Minder goed verging het een Duitser parachutist veertien dagen geleden. Na een stuurfout kwam hij tegen de dak van een loods terecht. Hij overleefde het ongeluk niet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen