Christine Lagarde en Luis de Guindos, voorzitter en vice-voorzitter van de Europese Centrale Bank.
Volledig scherm
Christine Lagarde en Luis de Guindos, voorzitter en vice-voorzitter van de Europese Centrale Bank. © Photo News

ECB waarschuwt voor zeepbel op huizenmarkt en beurs

EconomieDe Europese Centrale Bank (ECB) heeft in haar halfjaarlijks rapport over de financiële stabiliteit gewaarschuwd voor een zeepbel op de vastgoedmarkten. Ook alsmaar stijgende prijzen op de financiële markten baren zorgen.

5 reacties

  • HUGO WILLEMS

    2 jaar geleden
    Negative rente is hypocrisie geïnstalleerd doe Draghi en sierlijk voortgezet door deze ‘ dame ‘.
  • Christian Deckers

    2 jaar geleden
    Het ECB past volledig in het rijtje overige, uitsluitend zelfverzonnen instituties welke Europa 'rijk' is: eerst problemen veroorzaken, dan ziet de veroorzaker het probleem, en dan gaat die veroorzaker de oplossing zoeken (eisen) bij de burger. Lees: met de pet rondgaan waar je verplicht bent flink wat in te leggen. Dat deze dame zelfs ooit nog maar in de buurt van de kassa mocht komen, na haar verleden - zegt in feite alles.
  • David Hermans

    2 jaar geleden
    Geert Noels op Twitter: "Pyromaan waarschuwt voor uitslaande branden in eurozone."
  • David Hermans

    2 jaar geleden
    Zelfreflectie kennen ze blijkbaar niet bij de ECB want ze zijn er met hun monetaire beleid in grote mate zelf verantwoordelijk voor. Veel gekker moet het dus niet worden...
  • Lisette Theunis

    2 jaar geleden
    Een pyromane die zegt dat er een economische brand zal gaan uitbreken door haar jarenlange onorthodoxse interventies. Kan het nog wat gekker worden bij de ECB ? De spaarders verliezen elke dag wat meer spaarcenten door haar beleid.