Opvallende beelden: reizigers duwen tram zélf weer in de sporen in Antwerpen

Niet alleen op Antwerpse Ring was er woensdagochtend veel verkeershinder. Door een ontspoorde tram en problemen met de bovenleiding kon halte Linkeroever een tijdlang niet worden bediend. De problemen zijn intussen opgelost, de trams volgen weer hun normale reisweg.

“Het gaat om een lichte ontsporing”, zegt Karen Van der Sype, woordvoerster van De Lijn. “Door een incident moest een tram op Linkeroever een stukje achteruit rijden. Hierbij is het achterste van de tram uit de sporen gewipt.”

Bij het achteruitrijden stond de wissel verkeerd en werd de tram naar een spoor zonder bovenleiding geleid. De tram kwam zo zonder stroom terecht en blokkeerde het tramverkeer. Het personeel van De Lijn duwden samen met enkele inzittenden de tram terug in de sporen, zodat de tram opnieuw stroom kon nemen.

Probleem met bovenleiding

Op datzelfde moment kampte De Lijn ook problemen met de bovenleiding waardoor halte Linkeroever een tijdlang niet bediend kon worden. Tramlijnen 3, 5, 9 en 15 werden omgeleid. Door de moeilijke verkeerssituatie in Antwerpen konden pendelbussen niet worden ingezet.

De bovenleiding was rond half negen weer in orde en de tramlijnen kunnen hun normale reisweg weer vervolgen. Enkel tram 3 rijdt voorlopig nog tot Linkeroever, niet tot Zwijndrecht. (nelo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer