Yasir Bayomi is de uitbater van Cajun Kruiden & Specerijen in Antwerpen. Hij verkoopt al 23 jaar kruiden en specerijen van de hoogste kwaliteit.
Volledig scherm
Yasir Bayomi is de uitbater van Cajun Kruiden & Specerijen in Antwerpen. Hij verkoopt al 23 jaar kruiden en specerijen van de hoogste kwaliteit. © ThinkStock

SLIM IN DE KEUKEN. “Vertrouw nooit blindelings een recept, zeker als je meteen een eetlepel moet toevoegen”: expert geeft advies voor je kruidenkast

Of ze nu netjes zijn geordend in een rekje of chaotisch door elkaar liggen in een diepe schuif: iedereen kent het fenomeen van de ‘vervallen’ kruiden. Een potje currypoeder met een houdbaarheidsdatum tot 2017 of een nooit geopende Siciliaanse bruschetta-mengeling. Hoelang blijven zo’n specerijen goed? En welke koop je beter vers dan gedroogd? Onze expert geeft jouw kruidenkast een upgrade.