Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved.

Testcentra UZA schakelen opnieuw hulp in van militairen

De testcentra van het UZA zetten opnieuw militairen in om de druk op het vaste testpersoneel te verlichten. Die is de laatste tijd erg groot geworden omdat almaar meer mensen zich laten testen. De militairen doen voornamelijk ondersteunend administratief werk in de testcentra.

Het aantal coronatesten is de laatste tijd significant gestegen in Antwerpen. "Van 500 naar 1.200 testen per dag in het testcentrum van Antwerpen-Centraal. Op de UZA-campus van 300 naar 700 testen per dag. Ook het mobiel testteam van het UZA heeft het erg druk", zegt medisch directeur Guy Hans van het UZA.

Om de druk op het testpersoneel wat te verlichten, heeft het UZA hulp gevraagd aan Defensie. Die is er 2 weken geleden gekomen in de vorm van 3 militaire zorgverleners. "Het gaat om verpleegkundigen of ambulanciers. Momenteel zijn er nog 2 van hen aan de slag in onze testcentra. Ze doen voornamelijk administratief werk", aldus Guy Hans.

De militairen hebben geen legeruniform aan en zijn niet herkenbaar als militairen. " Ze dragen ziekenhuiskledij en integreren zich heel snel tussen de rest van het personeel. Ze zijn heel vriendelijk en doen dat heel professioneel. Het is een schitterende samenwerking", zegt een tevreden Guy Hans. De samenwerking met de militairen wordt om de 2 weken geëvalueerd.

Meest gelezen