Meghan Markle
Volledig scherm
Meghan Markle © AFP

Meghan Markle schuift aan bij talkshow van Ellen DeGeneres voor nieuw interview

RoyaltyEllen DeGeneres (63) heeft donderdag niemand minder dan Meghan Markle (40) in haar talkshow te gast. Dat kondigt de Amerikaanse talkshowhost vandaag aan op Instagram.

  1. Zonder dat ongeval, was de Nederlandse koning Willem-Alexander misschien wél met dit burgermeisje getrouwd
    PREMIUM
    Royalty

    Zonder dat ongeval, was de Nederland­se koning Wil­lem-Alexan­der misschien wél met dit burgermeis­je getrouwd

    Koning Willem-Alexander (56) en koningin Máxima (52) vieren dit jaar 25 jaar liefde. Maar het had niet veel gescheeld of Nederland had een heel andere koningin gekend. Nog geen jaar voordat hij Máxima ontmoette, was de toenmalige kroonprins samen met Emily Bremers (53), de dochter van een tandarts. Zijn moeder Beatrix zat echter niet op haar te wachten en de prins werd gedwongen zijn geliefde aan de kant te schuiven. “Dat incident betekende voor Emily het begin van het einde.”
  2. Prins Harry bijzonder kwaad over verlies militaire titels: “Oorlog blijft aan je plakken, wie je ook bent”
    PREMIUM
    Royalty

    Prins Harry bijzonder kwaad over verlies militaire titels: “Oorlog blijft aan je plakken, wie je ook bent”

    Dit weekend is het weer Remembrance Sunday, de dag waarop de Britten alle gevallen soldaten erkennen. De Queen zal er ondanks haar slechte gezondheid bij zijn, maar net als vorig jaar is prins Harry (37) de opvallende afwezige. Sinds hij een stap terugzette uit het koningshuis werden hem vele privileges afgenomen, maar met één ding kan hij maar geen vrede nemen: hij mag zijn militaire titels niet meer gebruiken. Moest hij de viering bijwonen, mag hij dus ook zijn legeruniform niet dragen. Dat vindt hij een enorme belediging. “Harry is twéé keer gaan vechten in Afghanistan. Sinds zijn titels werden afgenomen, is hij - ironisch genoeg - pas echt op oorlogspad”, zegt een expert. De prins sprak zich bovendien ook zélf uit over zijn tien jaar legerdienst.
  1. Afgeschaft door haar grootmoeder, maar prinses Amalia gaat toch diep door de knieën voor Spaans koningspaar
    royalty

    Afgeschaft door haar grootmoe­der, maar prinses Amalia gaat toch diep door de knieën voor Spaans konings­paar

    De Nederlandse prinses Amalia (20) maakte twee onvervalste reverences voor de Spaanse koning Felipe en koningin Letizia bij het afsluitende onderdeel van hun staatsbezoek aan Nederland. Aan het einde van het eerste staatsbezoek waarbij Amalia een rol had, maakte ze kniebuigingen voor het Spaanse koningspaar, dat hoger in rang staat dan zij. Over die eerste rol bij een staatsbezoek zei de prinses ‘ontzettend genoten’ te hebben. “Erg dierbaar om dit met m’n ouders te kunnen doen.”
    Amsterdam
  2. Na een onderbreking van meer dan tien jaar: koningin Mathilde draagt weer handtassen van Delvaux
    PREMIUM
    royalty

    Na een onderbre­king van meer dan tien jaar: koningin Mathilde draagt weer handtassen van Delvaux

    Het oudste luxe lederwarenhuis ter wereld is Belgisch. Straffer nog: het is zelfs een jaartje ouder dan het koninkrijk België zelf. Delvaux werd opgericht in 1829 en werd al in 1883 bekroond tot hofleverancier. Geen wonder dus dat vele leden van de koninklijke familie er grote fan van zijn: koningin Paola en prinses Claire worden regelmatig met een chique handtas van Delvaux gespot, en tijdens haar recente VN-reis naar Ivoorkust verscheen koningin Mathilde ook met een Delvaux-tasje. Opmerkelijk, want dat was alweer een tijd geleden. Bloeit een oude liefde weer op?