Lowie, Kobe en Jaron
Volledig scherm
Lowie, Kobe en Jaron © Joel Hoylaerts / Photonews

“Dit voelt als een mes in de rug”: ongeloof op Leuvense Oude Markt na Overlegcomité

De nieuwe verstrengingen zijn nog maar amper verteerd, maar de uitdrukking op het gezicht van Willem Van Rijn, de uitbater van danscafé Rumba, spreekt boekdelen. “Nul komma nul begrip voor de nieuwe maatregelen”, zegt Van Rijn stillig. “Onze heropening na de lange coronaperiode dateert nog maar van september. We hebben ongelooflijk veel geïnvesteerd om mensen veilig te kunnen ontvangen. En nu dit. Dit maakt onze sector gewoon kapot.”

17 reacties

  • JEANNINE paule jean PEETERS

    2 jaar geleden
    Hebben ze liever dat de zaak volledig gesloten wordt ?
  • Steven Nevets

    2 jaar geleden
    Het is gevaarlijker om in de Rumba van de trap te vallen dan er covid te krijgen. Mensen die Rumba bezoeken zijn geen risicogroepen. Extra maatregelen bij een bezoek aan de grootouders na een Rumba bezoek is veel logischer. Een omgekeerde lock down.
  • eric stassen

    2 jaar geleden
    Ik begrijp die mensen zeker, maar als de maatregelen, waarin zij en andere sectoren in geïnvesteerd hebben, niet effectief genoeg zijn... Tja dan
  • Germain De Block

    2 jaar geleden
    Veiligheid primeert boven winstbejag,dus geen geleuter.
  • Laurens Lens

    2 jaar geleden
    Aan Kobe en Co: dus omdat jullie binnenkort blok hebben, moet de rest dan ook maar binnen blijven? En wat met de uitbaters die graag en veilig hun boterham willen verdienen?