© BFM

Oude villa in Brecht brandt helemaal uit, buren moeten hun villa verlaten

Een leegstaande villa in Brecht is woensdagnacht volledig uitgebrand. De aanpalende villa, die wel bewoond is, liep ook schade op. De bewoners bleven ongedeerd. Er wordt niet uitgesloten dat een kraker aan de oorzaak ligt van de vuurhaard, maar bij een zoekactie later in de ochtend werden geen slachtoffers aangetroffen.

Omstreeks 00u15 werd de brandweer opgeroepen voor een uitslaande brand aan de Cambeenbos laan I in Brecht, die parallel loopt aan de Schotensteenweg. Een leegstaande oude villa stond in lichterlaaie. Het dak was intussen ingestort.

De bewoners van de aanpalende woning konden net op tijd hun huis verlaten. Door de hevigheid van de brand was er al een raam gesprongen van hun woning en kwam er rook binnen. Zij werden opgevangen bij overburen en kregen eerste zorgen toegediend door het ambulancepersoneel.

De brandweer van Zone Rand kon voorkomen dat het vuur meer schade aanrichtte aan die woning. Donderdagochtend werd de brandweer opnieuw opgeroepen voor een heropflakkering.

In de getroffen oude villa werd enkele uren voor de brand een kraker opgemerkt. Schijnbaar had die er zijn intrek genomen en een kamer ingericht als slaapvertrek. Omstreeks 9u donderdagochtend voerde de brandweer van Brecht een zoekactie uit in de uitgebrande villa, maar trof geen slachtoffers aan. Het gerechtelijk labo kwam ook ter plaatse voor verder onderzoek.

 ©  bfm

 ©  bfm

 joro, jtp

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER