JORIS CASAER
Volledig scherm
© JORIS CASAER

Bedrijven moeten voortaan melden wie onmogelijk kan thuiswerken

Het Overlegcomité heeft beslist dat thuiswerk vier dagen per week verplicht is tot en met 12 december. Daarna zal dat, minstens tot 28 januari, drie dagen per week gelden. Om die maatregel af te dwingen, voert de regering een elektronisch register in. Daarin moeten bedrijven ingeven hoeveel mensen op een bepaalde locatie werken en wie onmogelijk kan thuiswerken. 

145 reacties

  • Pascal Vee

    2 jaar geleden
    Werkgevers hebben vrij spel en verplichten mensen naar het werk te gaan terwijl ze besmet kunnen raken met gezondheidsproblemen op lange termijn ! Mijn vrouw werkte perfect thuis sinds vorig jaar. Nu ineens niet meer mogelijk bij deze nieuwe verplichting voor dezelfde job ! Elite bepaald of je dood mag gaan of niet , of je gezond blijft of niet. Regering kiest duidelijk steeds de kant van het grote geld en niet die van onze gezondheid.
  • karin verwimp

    2 jaar geleden
    Met slechts 10 % van de bedrijven die een corona premie uitbetalen, is hun geblaat dikke comedie. Geen woon/werkverkeer vergoeding te betalen. Er wordt een pak minder elektriciteit en water verbruikt. En zo zijn er nog wel een paar kosten die wegvallen. En die ze nu netjes in hun zakken steken terwijl de thuiswerker op een veel hogere energie en waterrekening gaat mogen rekenen. Maw: loonverlies lijd. En de regering? Zij keek toe en glimlachen en hebben al een riant kerstmenu besteld.
  • Fons Casteels

    2 jaar geleden
    Dat ze bij de federale regering zelf het goede voorbeeld geven verdorie. Een persconferentie kan ook online gebeuren. En dan moeten de chauffeur van de premier, de kok van de premier, de kabinetschef van de premier, de adjunct-kabinetschef van de premier, de NL-woordvoerder van de premier, de FR-woordvoerder van de premier, de telefoniste van de premier en de receptionist van de premier niet naar de Wetstraat 16 komen.
  • Willy Bogaert

    2 jaar geleden
    Veel complexiteit en intussen veel reizen ,ski verlof ,kerstmarkten
  • kim haver

    2 jaar geleden
    De tool waarover ze spreken werkt zelfs niet. Het is nog volop wachten over meer info hoe alles moet worden uitgevoerd.