In Antwerpen houdt de politie donderdagochtend controles ter hoogte van de Noorderlaan.
Volledig scherm
In Antwerpen houdt de politie donderdagochtend controles ter hoogte van de Noorderlaan. © Klaas De Scheirder

Tot twee uur aanschuiven in Brussel, verschillende buslijnen vertraagd in Antwerpen: het overzicht van de politie-acties in Vlaanderen

Brussel was al aan de beurt, vanaf vandaag volgen ook Vlaanderen en Wallonië. De politievakbonden breiden hun acties uit. “Als minister Verlinden vandaag niet met een goed voorstel naar de onderhandelingstafel komt, blijven we actie voeren. Nu staan enkel de vakbondsafgevaardigden hier, maar dan komen we af met onze achterban en leggen we het land plat”, klonk het klaar en duidelijk in Gent. Ook in Brussel, Antwerpen en een 15-tal andere steden en gemeenten veroorzaakten de acties donderdagochtend vroeg de nodige hinder. Een overzicht. 

  1. Potvis Valentijn hangt 35 jaar na zijn overlijden aan plafond van vernieuwd museum in Koksijde: “Alles aan dit verhaal is uniek”
    PREMIUM

    Potvis Valentijn hangt 35 jaar na zijn overlijden aan plafond van vernieuwd museum in Koksijde: “Alles aan dit verhaal is uniek”

    35 jaar geleden spoelde potvis Valentijn aan op het strand in Koksijde waar hij ook werd begraven. Vijf jaar geleden werd het dier opgegraven en nu hangt zijn skelet aan het plafond van het vernieuwde Navigo Visserijmuseum in Oostduinkerke dat op 7 september de deuren opent. “Op een paar kootjes na zijn alle botten origineel. Het is merkwaardig hoe goed het skelet bewaard is gebleven”, zegt professor Pieter Cornillie van de Universiteit Gent die samen met zijn team de potvis opgroef en vervolgens opnieuw samenstelde. Dit zijn de eerste beelden.
    Koksijde