©  rr

Bedrijfswereld over verplicht thuiswerk: “Dit wordt een administratief doolhof”

Antwerpen-Waasland -

Vier dagen en vanaf 13 december drie dagen verplicht thuiswerken? Het is allerminst naar de zin van de werkgevers. “We kunnen beter dan ooit met de risico’s omgaan en vaccins beschermen ons. Mensen zijn het beu om thuis te zitten”, zegt Pieter Leuridan van werkgeversorganisatie Voka Antwerpen-Waasland.

“Hoe gaan ze het thuiswerk controleren en afdwingen? Dat wordt een administratief kluwen, bovenop alle andere maatregelen die er al zijn. Dat wordt een doolhof.”

Al is dat volgens hem zelfs niet de essentie. “De arbeidsorganisatie blijft de verantwoordelijkheid van de werkgever. In vergelijking met de eerste golven is onze kennis enorm toegenomen. Er zijn in veel bedrijven CO₂-meters, waar ze rigoureus mee omgaan. En wordt extra geventileerd. Ventilatie is wellicht nog belangrijker dan mondmaskers.”

“Er zijn trouwens al telewerkregelingen en die worden gebruikt. Mensen zijn het beu om thuis te zitten. Mensen willen ideeën kunnen uitwisselen, zeker in kleinere groepjes zoals nu gebeurt. Een stuk van de bedrijfscultuur moeten we behouden.”

“Laat de boosterprik trouwens maar komen. De werkgevers staan klaar om te helpen. De grote groep gevaccineerden moet niet het leven op slot gooien. De druk op de ziekenhuizen is dankzij de vaccins niet meer een-op-een gelinkt met het aantal besmettingen. Met alle maatregelen van vandaag kunnen we dus het risico op grote uitbraken reduceren.”  

cm

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER