© Zahra Boufker

Politiepatrouille crasht tegen gevel in Beringen: beide inspecteurs raken gewond

Beringen -

Een politiepatrouille onderweg naar een interventie crashte donderdag rond 1 uur tegen de gevel van een huis in Beringen. De twee inspecteurs raakten hierbij gewond en moesten naar het ziekenhuis.

Aan de Oosthamsesteenweg, ter hoogte van de kruising met de Hanebergstraat, is tijdens de nacht van woensdag op donderdag even na 1 uur een dienstvoertuig van de politie Beringen/Ham/Tessenderlo gecrasht. Het ongeval gebeurde toen twee politiemensen onderweg waren naar een dringende interventie. Het ging mis aan de T-splitsing. De wagen ging rechtdoor en kwam tegen de gevel van een huis tot stilstand. De schade aan zowel de wagen als de voorgevel was groot. Beide inspecteurs die in de auto zaten raakten gewond en moesten afgevoerd worden naar het ziekenhuis.

Stuttingswerken

De interventie waar ze naar onderweg waren werd overgenomen door de collega’s van de politiezone Lommel. Omdat het Beringse korps betrokken partij was werden de vaststellingen van het ongeval gedaan door de zone Kempenland. De bestuurder heeft intussen het ziekenhuis al mogen verlaten. De andere collega krijgt wel nog de nodige zorgen in het hospitaal. Het gaat niet om levensbedreigende verwondingen. De brandweer kwam ook ter plaatse. Zij voerden stuttingswerken uit aan het getroffen huis. Het kruispunt werd tijdelijk volledig afgesloten.

Niet de eerste keer

Volgens de buurtbewoners is het niet de eerste keer dat op die plek een ongeval gebeurt. “De mensen komen uit de Hanebergstraat maar weten niet dat de weg hier eindigt. Een aantal jaren geleden parkeerde een autobestuurder zijn wagen nog tegen onze gevel”, vertelt een omwonende.

(zb)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer