© Belga

Anderlecht vreest vertrek van kapitein Steven Defour

Steven Defour (28) blijft belangrijk voor Anderlecht, want pas met hem op het veld werd afstand genomen van Moeskroen. De meeste RSCA-fans hebben dat begrepen en juichen hem toe, maar een beperkte groep blijft hem beledigen omwille van zijn Standard-verleden. Daarom vreest paars-wit dat Defour deze zomer nog vertrekt.

jug

De oproep van Anderlecht om Steven Defour te steunen viel niet in dovemansoren. Na de 1-2 zege op Moeskroen werd zijn naam gescandeerd en zondag tijdens de fandag juichten 5.000 fans hem toe. Voorzitter Roger Vanden Stock omhelsde hem en zei: “Je ziet dat ze je toch steunen, hé Steven.”

Anderlecht doet er alles aan om Defour op zijn gemak te stellen, maar de vraag is of dat zal volstaan om hem te houden. Donderdagnacht werd er nog een anti-Defourspandoek opgehangen en in Moeskroen was er toch weer een groepje dat wegwerpgebaren maakte in zijn richting. De speler kreeg ook opnieuw een beker bier over zich, want sommigen kunnen maar niet aanvaarden dat een voormalige Standardspeler in paars-wit rondloopt en zelfs hun aanvoerder wordt.

Defour begon op Le Canonnier op de bank . Al had dat volgens trainer René Weiler niets te maken met eventuele acties tegen hem. “Het was een sportieve keuze”, stelde Weiler. “We hebben veel spelers en er komen nog belangrijke matchen. Al roep ik alle fans wel op om zich achter Steven te scharen.”

Italië of Midden-Oosten

Pas met Defour op het veld nam Anderlecht de maat van Moeskroen en zijn ervaring zal ook nodig zijn woensdag tegen Rostov. “Kijk, Steven heeft een sterk karakter”, aldus zijn makelaar Paul Stefani. “Hij wil de aanvoerdersband van Anderlecht met fierheid dragen, maar er zijn ook limieten.”

Het RSCA-bestuur vreest ondertussen dat Defour door de situatie sneller zal vertrekken als er straks toch een concreet bod komt. Hij werd al gekoppeld aan Lazio en andere Italiaanse teams, maar dat staat on hold. Ook in het Midden-Oosten, onder meer in Qatar, zijn er clubs die met het nodige geld over de brug kunnen komen.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer