Onmiddellijk na het voorval in het station Mechelen-Nekkerspoel snelden politieploegen, een ambulance en mug ter plaatse ©  rr

Verdachte van steekpartij in station Mechelen-Nekkerspoel aangehouden

Mechelen -

De lokale recherche van de politiezone Mechelen-Willebroek heeft twee verdachten opgepakt voor de steekpartij van eind oktober in het station Mechelen-Nekkerspoel. Een van de verdachten is door de onderzoeksrechter aangehouden. Bij het incident raakte een persoon gewond.

Theo Derkinderen

Op zondagavond 24 oktober ontstond op de trein tussen Antwerpen en Luik een hevige ruzie tussen twee reizigers. Een ruzie die helemaal uit de hand liep toen de trein halt hield in het station Mechelen-Nekkerspoel. Op het perron incasseerde één van de partijen, een 28-jarige man uit Zaventem, een messteek. Het slachtoffer raakte daarbij gewond en werd naar het ziekenhuis overgebracht. Dat mocht hij na relatief korte tijd alweer verlaten.

Het steekincident deed zich voor op één van de perrons van het station ©  Joris Herregods

“Er is onmiddellijk een gerechtelijk onderzoek opgestart naar de omstandigheden van de feiten en na grondig onderzoek konden afgelopen woensdagochtend twee personen, afkomstig uit het Luikse, worden opgepakt. Er werd ook een huiszoeking bij de betrokkenen uitgevoerd”, zegt een woordvoerder van het Antwerpse parket.

Het parket bevestigde dat de betrokkenen al langer in onmin leefden. “Het gaat om een lang aanslepend wederzijds conflict. Bij de ontmoeting op de trein is het conflict dan geëscaleerd en uiteindelijk resulteerde het in een steekpartij.”

Elektronisch toezicht

De Mechelse onderzoeksrechter besliste om uiteindelijk één persoon bij hem te laten voorleiden. “Het ging om een 26-jarige man en hij werd aangehouden. De man moet zijn voorhechtenis niet in de gevangenis uitzitten, maar werd onder elektronisch toezicht geplaatst.”

De steekpartij deed de gemoederen flink oplaaien in de buurt van het station Mechelen-Nekkerspoel en er werden op de gemeenteraad zelfs vragen gesteld bij het onveiligheidsgevoel dat er zou heersen. Het parket onderstreepte daags na de steekpartij wel dat het incident niets te maken had met een lokale problematiek. Het stadsbestuur benadrukt dan weer dat er de voorbije jaren heel wat geïnvesteerd is in de wijk en dat er ook in de toekomst nog extra inspanningen worden gedaan om de problematiek aan te pakken. tdk

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Blikvangers Mechelen