Het Agentschap Wegen en Verkeer is op de Noord-Zuidverbinding (N74) in Pelt gestart met verbeteringswerken aan het wegdek. © gvb

Na dubbel dodelijk ongeval: verbeteringswerken aan wegdek van Noord-Zuid van start

Pelt -

Op de Noord-Zuidverbinding (N74) in Pelt zijn de verbeteringswerken aan het wegdek gestart. Op deze plek gebeurden al verschillende zware ongevallen. Zo kwamen in juni Matthijs (27) en René (58) nog om het leven. Vrijdagavond moeten de eerste werken zijn afgerond.

De werken strekken zich uit over een zone van iets meer dan een kilometer in de rijrichting van Hasselt. Ze moeten de verkeersveiligheid op deze gevoelige locatie verhogen.

De asfaltwerken worden in twee fases uitgevoerd, zodat doorgaand verkeer steeds over één rijstrook voorbij de werken kan blijven rijden. Er zijn geen meldingen van zware verkeershinder. “Vrijdagavond zal deze eerste ingreep voltooid zijn”, luidt het bij Agentschap Wegen en Verkeer. In het voorjaar van 2022 zullen op deze locatie ook nog dubbele vangrails worden geplaatst in de middenberm.

De aanleiding zijn de zware ongevallen die er bij regenweer gebeurden. In juni kwamen Peltenaar Matthijs Ullenaers (27) en René Stijnen (58) uit Maasmechelen om het leven bij een frontale botsing. Hun partners zijn van oordeel dat de aanpassingen die nu gebeuren, te laat komen. “Als die vangrails er toen hadden gestaan, hadden Matthijs en René waarschijnlijk nog geleefd”, reageerden ze toen de werken werden aangekondigd. 

LEES OOK. Aanpassing Noord-Zuid komt te laat voor partners verkeersslachtoffers: “Matthijs en René stierven door nalatigheid”

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer