Ramzes Takaev is schuldig aan doodslag op Pascal Bauwens.
Volledig scherm
Ramzes Takaev is schuldig aan doodslag op Pascal Bauwens. © Simon Mouton Photo News

ASSISEN. Ramzes Takaev (48) schuldig aan doodslag op Pascal Bauwens (40): “Er is niet de minste twijfel dat hij het slachtoffer neersloeg”

Kortrijk/Izegem/BruggeIn het Brugse assisenhof is Ramzes Takaev (48) uit Izegem schuldig bevonden aan doodslag op Pascal Bauwens (40). De Kortrijkzaan werd bijna vier jaar geleden het hoofd ingeslagen in zijn woning in Kortrijk. Takaev, die klant was bij Bauwens, heeft altijd ontkend dat hij iets te maken had met zijn dood. Volgens de Tsjetsjeen zat hij op het toilet toen de feiten plaatsvond.

  1. ASSISEN. “Ik zat op het toilet toen Pascal vermoord werd”: drugsverslaafde ontkent nog steeds dat hij Kortrijkzaan (40) het hoofd insloeg
    PREMIUM
    Kortrijk/Izegem

    ASSISEN. “Ik zat op het toilet toen Pascal vermoord werd”: drugsver­slaaf­de ontkent nog steeds dat hij Kortrijk­zaan (40) het hoofd insloeg

    Hij had al twee dagen niets meer van zijn zoon gehoord, dus ging Patrick Bauwens op 2 februari 2018 een kijkje nemen in zijn woning in Kortrijk. Naast de zetel trof hij het levenloze lichaam aan van Pascal (40). De drugsdealer was het hoofd ingeslagen. Al snel komt Ramzes Takaev (48) uit Izegem in beeld als hoofdverdachte. De Rus legt de ene warrige verklaring na de andere af, maar er is één constante: met de dood van Pascal heeft hij niets te maken. Zat Takaev tijdens de moord op het toilet - zoals hij zelf beweert - of is hij de echte dader? Aan de Brugse assisenjury om het, vanaf vrijdag, uit te maken.
  2. ASSISEN. “Een klein kind weet dat zijn toiletverhaal niet kan kloppen”: volgens burgerlijke partijen is Takaev de moordenaar van Pascal (40)
    PREMIUM
    Kortrijk/Izegem/Brugge

    ASSISEN. “Een klein kind weet dat zijn toiletver­haal niet kan kloppen”: volgens burgerlij­ke partijen is Takaev de moordenaar van Pascal (40)

    “Hij is jaren beroepsmilitair geweest in het Tsjetsjeense leger. En dan zou hij bang geweest zijn en gevlucht zijn naar het toilet?” Op het proces rond de dood van Pascal Bauwens (40) hebben de burgerlijke partijen gevraagd Ramzes Takaev (48) schuldig te verklaren aan moord. Ze geloofden niets van het toiletverhaal van de beschuldigde en haalden alles uit de kast. Zelfs een verhaal over de Russische maffia.