Aantal coronapatiënten op intensieve zorg stijgt naar 578

 ©  Dieter Telemans

Alle coronacijfers blijven voorlopig in stijgende lijn. Dat blijkt vrijdagmorgen uit de gegevens van het gezondheidsinstituut Sciensano.

cevt
Bron: BELGA

In de week van 12 tot en met 18 november werden gemiddeld 249,7 mensen per dag in het ziekenhuis opgenomen met een coronabesmetting. Dat is 20 procent meer dan vorige week. Daardoor bevinden zich intussen 2.867 coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen (+25 procent), van wie er 578 op de afdeling intensieve zorg liggen (+23 procent).

Ook het aantal bijkomende coronagevallen neemt nog altijd toe. Tussen 9 en 15 november werden gemiddeld 11.254 besmettingen per dag vastgesteld, wat een stijging met 14 procent is in vergelijking met de voorgaande week. Er werden in die periode gemiddeld 82.637 tests afgenomen, waarvan 14,0 procent positief bleek.

Voorts zijn van 9 tot en met 15 november gemiddeld 30,7 mensen per dag overleden na een besmetting met het coronavirus. Ook dat is een stijging in vergelijking met de week ervoor (+33 procent). Het totale dodental voor België sinds de start van de pandemie bedraagt 26.526.

Om de stijgende coronacijfers tegen te gaan, kwam het overlegcomité deze week vervroegd bijeen. Er werd beslist om nieuwe maatregelen in te voeren, waaronder een mondmaskerplicht voor iedereen boven de 10 jaar.

Voor meer cijfers kunt u terecht op het dashboard van Sciensano.