Beschuldigde Tamara N. met haar advocaat Lynn Clerinx
Volledig scherm
Beschuldigde Tamara N. met haar advocaat Lynn Clerinx © BELGA

ASSISEN. Breese thuisverpleegster getuigt over dood van haar zoontje Ryan (6) : “Er knakte iets in mij. Ik dacht : wie gaat er voor hem zorgen als ik er niet meer ben?”

Bree/TongerenDe ongeruste vader van de 6-jarige Ryan trof zijn zoontje op tweede kerstdag 2018 levenloos aan in de woning van zijn ex Tamara N. (38), een thuisverpleegster uit Bree. De jongen werd gewurgd. Zijn moeder probeerde nadien nog zelfmoord te plegen maar dat mislukte. Ze moet zich nu voor het hof van assisen in Tongeren verantwoorden voor de moord op haar kind. Tijdens haar emotionele  verhoor beschreef Tamara N. gedetailleerd hoe het die tweede kerstdag 2018 tijdens een spelletje met Ryan plots helemaal fout liep. “Ik heb de linten van die sjaal waarmee ik hem geblinddoekt had rond zijn hals gebonden. En dan heb ik getrokken...”

  1. LEVENSVERHAAL. Bert ‘Bèr’ Schoofs (98) was de oudste bakker van het land: “Papa’s geschrift was onleesbaar, maar zijn taarten... wát een millimeterwerk”
    PREMIUM

    LEVENSVER­HAAL. Bert ‘Bèr’ Schoofs (98) was de oudste bakker van het land: “Papa’s geschrift was onleesbaar, maar zijn taarten... wát een millimeter­werk”

    “Toen hij 92 jaar was, vonden we het tijd voor hem om te stoppen in de bakkerij. Maar eigenlijk hadden we hem moeten laten doorgaan.” Twee weken geleden ging de oudste bakker van het land op 98-jarige leeftijd heen. Bakker Bert Schoofs uit Zonhoven – ook wel bekend als bakker Bèr – had een rijk gevuld leven dat hem van Limburg naar Brussel en terug bracht. “Éclairs en rijsttaartjes, dat vond hij te gewoontjes. Verfijnde patisserie was helemaal zijn ding”, vertelt zoon Luc Schoofs. Een portret van een vakman die een meester was in zijn stiel, maar ook enorm van het leven genoot en zelfs vorig jaar nog op de weide van Pukkelpop stond.
    Genk, Hasselt
  2. Elke en haar kroost boeken (inter)nationale successen  met hun Dalmatiërs: “We hadden ooit 14 pups in huis, dat is écht hectisch”
    PREMIUM

    Elke en haar kroost boeken (inter)nationale successen met hun Dalmatiërs: “We hadden ooit 14 pups in huis, dat is écht hectisch”

    In Kuringen loopt nog tot 5 mei de fototentoonstelling ‘Cliqué Locale’ van fotografe Inge Delee. Je kan er unieke portretten van verschillende Kuringenaren bewonderen. Eéntje daarvan is Mina-Viola Vaesen, die samen met Dalmatiër ‘Bruno’ op de foto staat. Het verhaal achter het kiekje is alvast heel bijzonder... “Wanneer we op wandel zijn in Kuringen met onze vijf Dalmatiërs, vragen mensen vaak waar de 96 andere honden zijn.”
    Hasselt