Beschuldigde Tamara N. met haar advocaat Lynn Clerinx
Volledig scherm
Beschuldigde Tamara N. met haar advocaat Lynn Clerinx © BELGA

ASSISEN. Breese thuisverpleegster getuigt over dood van haar zoontje Ryan (6) : “Er knakte iets in mij. Ik dacht : wie gaat er voor hem zorgen als ik er niet meer ben?”

Bree/TongerenDe ongeruste vader van de 6-jarige Ryan trof zijn zoontje op tweede kerstdag 2018 levenloos aan in de woning van zijn ex Tamara N. (38), een thuisverpleegster uit Bree. De jongen werd gewurgd. Zijn moeder probeerde nadien nog zelfmoord te plegen maar dat mislukte. Ze moet zich nu voor het hof van assisen in Tongeren verantwoorden voor de moord op haar kind. Tijdens haar emotionele  verhoor beschreef Tamara N. gedetailleerd hoe het die tweede kerstdag 2018 tijdens een spelletje met Ryan plots helemaal fout liep. “Ik heb de linten van die sjaal waarmee ik hem geblinddoekt had rond zijn hals gebonden. En dan heb ik getrokken...”

  1. Politieke tenoren gaan in debat rond migratie, mobiliteit, veiligheid en koopkracht met studenten Atheneum Hasselt: “De standpunten zijn afgelijnd”
    PREMIUM

    Politieke tenoren gaan in debat rond migratie, mobiliteit, veiligheid en koopkracht met studenten Atheneum Hasselt: “De standpun­ten zijn afgelijnd”

    Het was donderdagmiddag over de koppen lopen tijdens het debat met een aantal politieke coryfeeën in de aula van Hogeschool PXL in aanwezigheid van studenten van het 4de, 5de en 6de middelbaar van het Atheneum Hasselt . Bright Adiyia (Groen), Tom Thijsen (CD&V), Kim De Witte (PVDA), Tom Seurs (N-VA), Patrick Vanparys (Vlaams Belang), Frank Dewael (Open VLD) en Dries Martens (Vooruit) kruisten voor de gelegenheid de degens over thema’s als mobiliteit, migratie, veiligheid en koopkracht. Thema’s die de studenten zelf voorafgaand hadden gekozen. Aan het eind van het debat kon er worden gestemd worden. En het resultaat daarvan, dat was verrassend.
    Hasselt