Ramzes Takaev is schuldig verklaard aan doodslag op Pascal Bauwens.
Volledig scherm
PREMIUM
Ramzes Takaev is schuldig verklaard aan doodslag op Pascal Bauwens. © PN

ASSISEN. Procureur-generaal vordert 27 jaar opsluiting voor Ramzes Takaev (48): “Doodslag op Pascal was een gruwelijk feit”

Kortrijk/Izegem/Brugge“Hij pleegde sinds z’n aankomst in België een hele reeks feiten, heeft helemaal geen spijt en vertoont volgens de gerechtspsychiater psychopathische trekken.” Openbaar aanklager Tom Janssens zag op het assisenproces tegen Ramzes Takaev (48) geen verzachtende omstandigheden voor de beschuldigde. Hij vorderde een straf van 27 jaar voor de doodslag op Pascal Bauwens (40). De verdediging hoopt dat de jury daar een flink stuk van afdoet.

  1. ASSISEN. Verdediging vraagt vrijspraak voor Ramzes Takaev (48): “Hij moest en zou de moordenaar zijn van Pascal”
    PREMIUM
    Kortrijk/Izegem/Brugge

    ASSISEN. Verdedi­ging vraagt vrijspraak voor Ramzes Takaev (48): “Hij moest en zou de moordenaar zijn van Pascal”

    “Men zit ernaast. Er is in dit onderzoek veel te vlug een tunnelvisie ontstaan.” De advocaat van Ramzes Takaev (48) vroeg zoals verwacht over gans de lijn de vrijspraak. Volgens meester Kris Vincke werden andere pistes naar mogelijke verdachten voor de moord op Pascal Bauwens (40) onvoldoende onderzocht. “En sporen van mijn cliënt werden al helemaal niet aangetroffen”, stelde hij. Takaev zelf schreeuwde in z'n laatste woord nog eens z’n onschuld uit.
  2. ASSISEN. Gerechtspsychiater ziet psychopathische trekken in Ramzes Takaev (48): “Hij geniet van de aandacht die hij heeft”
    PREMIUM
    Kortrijk/Izegem/Brugge

    ASSISEN. Gerechts­psy­chi­a­ter ziet psychopa­thi­sche trekken in Ramzes Takaev (48): “Hij geniet van de aandacht die hij heeft”

    Een gladde prater, pathologische leugenaar en manipulator. Gerechtspsychiater Paul Lodewyck spaarde Ramzes Takaev (48) niet tijdens z’n getuigenis in het Brugse assisenhof. Hij zag verscheidene psychopathische trekken in de persoonlijkheid van de beschuldigde. “Hij vertelde met een glimlach op z'n gezicht dat hij niets met de feiten te maken had.” Tussendoor had de voorzitter ook al bijkomend onderzoek bevolen, en wel op vraag van de jury.