©  BELGA

Voorlopig geen extra maatregelen in provincie Antwerpen

Ondanks de zeer hoge coronacijfers, zeker in het oosten van de provincie, heeft het provinciaal overleg tussen gouverneur Berx en de burgemeesters geen extra maatregelen opgeleverd. “We blijven het wel goed opvolgen. De gemeenten moeten wel goed toezien op de organisatie van evenementen. En voorts moeten we echt allemaal onze verantwoordelijkheid nemen om besmettingen te vermijden.”

Christoph Meeussen

Zondag kregen de burgemeesters van de provincie Antwerpen een ‘toolbox’ doorgestuurd, een waaier aan mogelijkheden die lokaal of provinciaal kunnen worden afgekondigd, bovenop de federale verstrengingen na het overlegcomité van afgelopen woensdag.

“Er zijn nu geen provinciale maatregelen afgekondigd, en ook geen gemeentelijke. We blijven het wel goed opvolgen. De cijfers blijven extreem hoog, en we hopen dat versnelling van het aantal besmettingen vertraagt, en we snel naar een plafond gaan. Zo kunnen we de druk op de zorg doen afnemen. Vanaf wanneer we wel zouden ingrijpen? Als de besmettingscijfers zo blijven stijgen en druk niet afneemt. We volgen voortdurend op.”

“Beperk uw contacten”

“Wel heb benadrukt dat evenementen en markten strikt volgens de regels moeten worden georganiseerd. Sommige gemeenten schrappen die met spijt in het hart zelf al. Andere nemen specifieke organisatorische maatregelen, zoals een covidpas-bandje per dag, zoals Lier wil doen.”

“Aan de inwoners blijf ik vragen om de basismaatregelen nauwgezet blijven volgen, altijd en overal. Beperk uw contacten, houd afstand, doe dingen buiten, zet uw masker op. Ik hoop ook op sociale controle: is er een situatie niet veilig – staan de tafels te dicht bij elkaar, is een zaak slecht geventileerd, stel er dan vragen over.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER