De Kempense ziekenhuizen schalen op naar coronafase 1B en stellen nog meer niet-dringende ingrepen uit. © Hans Otten

Kempense ziekenhuizen stellen niet-dringende ingrepen uit

Geel, Herentals, Mol, Turnhout -

De hospitalen in Geel, Herentals, Mol en Turnhout van Ziekenhuisnetwerk Kempen (ZNK) schalen hun capaciteit voor coronapatiënten op naar fase 1B.

Dat wil zeggen ze dat verspreid over de vier instellingen in totaal 22 intensieve bedden en 132 niet-intensieve bedden voor patiënten met Covid-19 vrijhouden. “Die opschaling is in de Kempen nodig, omdat het aantal op te nemen coronapatiënten het aantal beschikbare bedden nu dreigt te overstijgen”, klinkt het bij het ZNK.

Bovendien kampen de ziekenhuizen met veel personeelsuitval, zodat ze nu al volop moeten puzzelen om de nodige zorg te kunnen verzekeren. “Om de opschaling te kunnen realiseren, zijn de ziekenhuizen genoodzaakt om vanaf maandag 22 november niet-dringende ingrepen en behandelingen uit te stellen. Dat blijft de komende weken nog zeker het geval. Patiënten van wie een afspraak uitgesteld wordt, worden hiervan persoonlijk op de hoogte gebracht.” De ziekenhuizen raden aan om zeker geen kinderen op bezoek te laten gaan bij (kwetsbare) patiënten. (ho)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER