Twee betogers met schotwond in ziekenhuis na rellen Rotterdam, 51 arrestaties

UpdateEen demonstratie tegen het coronabeleid en het vuurwerkverbod in Rotterdam is vrijdagavond volledig uit de hand gelopen. Eén politiewagen werd in brand gestoken, andere voertuigen geplunderd en vernield. De politie loste waarschuwingsschoten, maar er vielen ook gerichte schoten. Daarbij vielen gewonden. Dat iemand overleden zou zijn, zoals op sociale media rondgaat, ontkent de politie met klem. Minstens 51 mensen werden gearresteerd. Volgens politiechef Fred Westerbeke van de eenheid Rotterdam ging het “niet perse om antivaxers, maar criminelen die uit waren op geweld”. Hij houdt er rekening mee dat het vanavond weer tot rellen komt.

45 reacties

  • Rudi maerevoet

    2 jaar geleden
    Zo'n kerels vinden altijd wel iets om amok te maken en vernielingen aan te brengen. Nu onder het mom van corona, volgende week vinden ze wel een andere reden. Zolang ze zich maar niet aan regels moeten houden. Maar eens ze gepakt worden moet de maatschappij compassie tonen Al Degen die opgepakt worden laten opdraaien voor alle vernielingen.
  • Laurent Letor

    2 jaar geleden
    Meer en meer word social media als medium gebruikt voor het organiseren van geweld, een duidelijk trend dat aandacht verdient! Alle kosten laten betalen door hen die zijn opgepakt en ook door diegene wie aandringt/organiseert op social media.
  • Jozef Vermeulen

    2 jaar geleden
    Nederlande politie schiet gericht op eigen burgers, maar de Poolse politie mag niet op vreemden schieten die met geweld de grens willen oversteken.
  • Herman Daneels

    2 jaar geleden
    Hoogtijd dat men een eiland creëert waar alles mag en kan zonder Corona of andere maatregelen, behalve het eiland verlaten. Het zal niet lang overeind blijven en snel uitgestorven zijn.
  • Bianca Deantje Kyan Tiana

    2 jaar geleden
    Ze zullen de prijs betalen en wie geen respect heeft voor de stad vertrekken