Yasmina L’Hamiti en haar vriend Michaël Storms aan de stand van lokale politiezone Zara. ©  kma

Van lollymaker tot agent: veel vacatures staan open in onze regio

Malle -

Er kwam iets minder volk dan gewoonlijk zaterdag naar de regionale jobbeurs die de gemeenten Malle, Zoersel en Zandhoven samen met de VDAB en het Bedrijvenpark Malle organiseerden. De 51 aanwezige werkgevers toonden zich toch tevreden met hun ‘vangst’. De kandidaten die met hun cv naar Malle afzakten, waren er goeie.

Kristin Matthyssen

De jobbeurs vond niet in het provinciaal vormingscentrum plaats zoals andere jaren, omdat dat nog altijd als vaccinatiecentrum is ingericht. De bedrijfshal van Beverly Food and Beverage aan de Lierselei in Oostmalle bood een prima alternatief. Aan de volle parking te zien leek het er een overrompeling. Maar volgens de aanwezige bedrijfsmensen binnen was het kalmer dan normaal en waren die auto’s vooral van de werkgevers. Wie langskwam om de vacatures te bekijken, bleek wel oprecht geïnteresseerd in een nieuwe job, zodat de jobbeurs toch nog voor beide partijen de moeite loonde.

De jobbeurs vond plaats in de bedrijfshal van Beverly Food and Beverage. ©  kma

Aan de stand van Peethultra Transport uit Westmalle was het rustig, maar dat is normaal als je in een vijver vist van een knelpuntberoep als chauffeur. Peethultra Transport kan drie à vier nieuwe chauffeurs gebruiken. “Het is al een drietal jaar een strijd om mensen te vinden”, zeggen zaakvoerders Roland en Bram Peeters. “Mensen hechten meer belang aan hobby’s en vrije tijd. En de files maken het beroep er niet aantrekkelijker op. Binnen een half jaar komen er enkele pensioneringen aan. Wij kunnen dus echt nog goede medewerkers gebruiken.”

Roland en Bram Peeters van Peethultra Transport uit Westmalle. ©  kma

Roland Peeters denkt dat hij aan de jobbeurs toch minstens één valabele kandidaat heeft overgehouden. “Een man die zijn zelfstandig verhuurbedrijfje verkocht heeft en nu nog graag wat in het transport wil werken. We gaan proberen hem aan boord te halen.”

De lokale politiezone Zara kan nog een inspecteur gebruiken en is kennelijk een gegeerde bruid. Bij de twee agenten die uitleg gaven, was het zelfs aanschuiven. Blijkbaar is de lokale politie voor jonge mensen een aantrekkelijke werkgever. “Ik werk nu bij de NMBS als bediende in Mechelen”, vertelt Yasmina L’Hamiti (22). “Mijn vriend is van Westmalle. Vandaar dat ik eens kom kijken. Ik overweeg een carrièreswitch en de politie lijkt me een afwisselende job, met meer beweging dan het zittend beroep dat ik nu doe en meer contact met mensen. Ik zou natuurlijk eerst nog moeten slagen in de fysieke proeven en nog een opleiding moeten volgen, maar ik ga het zeker eens allemaal afwegen.”

Veel interesse voor een job bij de lokale politie Zara. © kma 

WZC Halmolen uit Halle-Zoersel van de Vulpia-groep heeft vacatures voor twee verpleegkundigen, een zorgkundige en een afdelingsverantwoordelijke. “Je weet op voorhand dat je op een beurs als deze niet veel kandidaten uit de zorgsector kan aantrekken”, zegt directeur Jeroen Huygen. “De meesten hebben al een job en moeten ook vaak in het weekend werken. Toch kwamen er ook veel geïnteresseerden voor logistieke functies zoals in de keuken of schoonmaak, want die kunnen we ook gebruiken.” De beursstand van WZC Halmolen is opvallend huiselijk, met een banner van een boekenkast en gemakkelijke sofa. “Die sfeer willen we ook uitstralen.”

Jeroen Huygen van WZC Halmolen (Vulpia) in de huiselijke beursstand. ©  kma

Snoepmaker

Wie wil er nu niet werken in een ambachtelijke snoepfabriek? Guy De Vil van The Candyville Company uit Gierle, met hoofdzetel in Zoersel, is onder meer fabrikant van de enige echte rode hamerlolly en suikerbonen van Papa Chocolat. Hij zoekt iemand voor de productie van het suikerwerk. “Liefst iemand met ervaring in voeding. Onze nostalgische hamerlolly wordt gemaakt met gerestaureerde machines uit de jaren vijftig van vorige eeuw. Maar de liefde voor het product primeert. In een klein clubje zoals het onze moet het ook klikken met de kandidaat. We zoeken ook nog een verkoper. Ik heb al enkele goeie kandidaten gezien, onder wie één iemand die van mij zelfs direct morgen zou mogen beginnen.”

Guy De Vil van Candyville met de enige echte rode hamerlolly die ú misschien straks kan maken. ©  kma

Annelies Van Orshoven startte in mei het bedrijf Addmodum, naar het Latijnse ‘ten volle’, waarmee ze KMO’s en zelfstandigen ‘ontzorgt’ van administratieve taken. “We zijn eigenlijk externe directiesecretaressen”, legt ze uit. “KMO’s en zelfstandigen die te weinig administratie hebben om er iemand apart voltijds voor in dienst te nemen, maar te veel om het zelf te bolwerken, doen vooral beroep op ons. We sturen bijvoorbeeld vier uur per week iemand om de facturen te verwerken en de mailbox leeg te maken.”

Annelies Van Orshoven en Karen Neefs van Addmodum begonnen hun bedrijf in administratieve ontzorging pas in mei en zoeken nu al collega’s. ©  kma

In mei begon Annelies samen met haar rechterhand Karen Neefs. Ook Karen woont in Pulle en werkte vroeger op het Eilandje in Antwerpen. “Toen moest ik heel vroeg vertrekken door de files, nu sta ik op vijf minuten op mijn werk. We krijgen zo veel vraag dat we al van twee naar acht mensen zijn doorgegroeid”, vertelt Karen. “En we zoeken nog allround administratief talent om ons team te versterken.” “De vraag vanuit de KMO’s is groot. We moeten nu zelfs naar een groter kantoor in Zandhoven op zoek”, zegt Annelies.

Keukens De Schutter uit Zandhoven is dan weer op zoek naar technische profielen. “Meubelmakers/plaatsers, maar ook mensen met kennis van elektriciteit en sanitair”, zeggen zaakvoerders Johan en Jonas De Schutter. “Zeker mensen met relevante ervaring vinden is heel moeilijk. Er zijn er vandaag toch enkelen hun cv komen afgeven, en die gaan we contacteren.”

Jonas en Johan De Schutter van De Schutter Keukens en kasten op maat. ©  kma

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER