© ema

© ema

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Toeristisch fietspad loopt niet meer dood op grenspaal

Het toeristisch fietspad van Mol-Postel naar Arendonk, langs natuurreservaat De Reuselse Moeren, loopt binnenkort niet langer dood op de grenspaal.

Eddy Meulemans

Het recreatief fietspad van Mol-Postel naar Arendonk maakt deel uit van het populaire fietsroutenetwerk, waarbij je van knooppunt naar knooppunt fietst. Het is een prachtig rijwielpad te midden van bossen, heide, vennen, weiden en akkers. Alleen stopt het aan de grenspaal. Het gemeentebestuur van Arendonk trekt nu 85.000 euro uit om het fietspad te verlengen tot aan de brug over het kanaal, waar wél weer een afgescheiden strook voor fietsers ligt.

“Het gaat om een missing link van 150 meter”, zegt schepen van Openbare Werken Luc Bouwen (CD&V). “Het wordt een betonnen fietspad met een dubbele rijrichting langs het bedrijfsterrein van Ravago Plastics, links van de weg als je van Arendonk richting Mol-Postel rijdt.”

Het gemeentebestuur streeft ernaar om de ontbrekende schakel tussen de brug en de grenspaal rond Nieuwjaar klaar te hebben. “De werken starten wellicht ergens in het najaar”, bevestigt schepen Bouwen. Om plaats te maken voor de bedding van het fietspad moeten er eerst nog wel achttien bomen worden geveld langs het bedrijfsterrein van Ravago Plastics.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER