Trein staat drie kwartier stil in Oudenaarde, omdat betogers mondmasker weigeren: "Veiligheidsdiensten komen tussen waar passagiers hardleers zijn”

OudenaardeEen grote politiemacht is zondagvoormiddag naar het station van Oudenaarde getrokken, omdat treinreizigers op weg naar de anti-coronapasbetoging in Brussel weigerden een mondmasker te dragen. De overvolle trein werd gestopt. Securail, de veiligheidsdienst van de NMBS, laat weten vanavond opnieuw samen met de politie tussenbeide te komen mocht blijken dat passagiers op de terugweg weigeren om een masker te dragen.

  1. Kabaal rond nieuw kanaal, actievoerders vormen ketting tegen natuurverlies en onteigeningen: “Het is Euromillions niet”
    PREMIUM

    Kabaal rond nieuw kanaal, actievoer­ders vormen ketting tegen natuurver­lies en onteigenin­gen: “Het is Euromilli­ons niet”

    Een infomarkt van De Vlaamse Waterweg over het opwaarderen van het kanaal Bossuit-Kortrijk in Kortrijk nam de onzekerheid niet weg. Omwonenden en ondernemers blijven in het ongewisse over wie er onteigend zal worden. Actievoerders vormden dinsdagavond een mensenketting uit vrees voor het verlies van waardevolle natuur. Hoe wil de overheid menselijke drama’s voorkomen rond die onteigeningen? Wanneer starten de werken en wordt er natuur gered? En tegen welke kostprijs?
    Avelgem
  2. “Peter Goossens was mijn stagiair in Hof van Cleve”: Jan Nijs (61) sluit Plein 25 én stopt als chef-kok
    PREMIUM

    “Peter Goossens was mijn stagiair in Hof van Cleve”: Jan Nijs (61) sluit Plein 25 én stopt als chef-kok

    “Veel klanten staan hier met tranen in de ogen... En ze denken dat ik in een zwart gat zal vallen.” Chef Jan Nijs (61) zal op 30 april zijn laatste service draaien in restaurant Plein 25 in het Oost-Vlaamse Elsegem. Samen met zijn vrouw Martine De Lombaerde wist hij 14 jaar lang de gasten te verwennen. Zijn carrière startte in 1978, in de keuken van Hof van Cleve. Sindsdien stopte hij nooit met hard werken en nam hij vooral geen blad voor de mond als het gaat over de culinaire ambacht. “Televisieprogramma’s als Masterchef, daar word ik echt nerveus van.” Maar staan er ook al opvolgers klaar?
    Wortegem-Petegem