Geen herstelling bij deze gsm-verkoper, wel een pak slaag

© atb

In de Leuvense strafrechtbank zat maandag een twintiger uit Aarschot in het beklaagdenbankje op verdenking van slagen aan zijn klanten. Ook zou de moeder van zijn kind in de klappen gedeeld hebben.

Alain Trappeniers

Klant is koning. Dan voelt de 27-jarige M.D.D. uit Aarschot zich allicht de keizer. Want de manier waarop de telefoonhersteller ontevreden klanten behandelde, is op z'n minst opmerkelijk. M.D.D. moest zich maandag in de Leuvense strafrechtbank verantwoorden voor slagen aan cliënteel.

“Op 26 januari 2015 was mijn cliënt langsgegaan in de winkel van de beklaagde in Aarschot omdat er een probleem was met een item”, aldus de advocate van een vermeende gedupeerde.

Stoppen slaan door

“Al twee keer had hij het apparaat teruggebracht omdat er iets niet in orde was. Uiteindelijk betaalde de beklaagde 40 euro terug. Bij het buitengaan sloegen de stoppen bij de uitbater blijkbaar door want hij achtervolgde mijn cliënt en sloeg hem in het aangezicht.”

Volgens de verdediging ging de burgerlijke partij niet vrijuit en zou het vermeende slachtoffer de agressie begonnen zijn. Wat er ook van zij, opvallend is dat maar liefst zeven klanten van M.D.D. naar de politie stapten omdat ze verbaal en fysiek aangevallen werden in de periode van 24 oktober 2014 tot 25 augustus 2016. Telkens waren er problemen met de uitgevoerde herstellingen van de apparaten.

“Ik zou geen gsm durven kopen bij de beklaagde”, aldus de openbaar aanklager. “Als er iets niet klopt, krijg je slaag. Telkens heeft men geen verweer omdat de slachtoffers verrast worden door de beklaagde.” Voor de agressie tegen het cliënteel vordert het parket veertien maanden cel, waarvan de helft met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden zoals een psychologische behandeling en een totaalverbod op drugs.

Partner deelt in klappen

Niet alleen het cliënteel moest het ontgelden, ook zijn (ex)-partner, met wie hij een kind heeft, kreeg geregeld slaag of werd belaagd door M.D.D.

“Zo reed hij haar op een dag klem, greep haar bij de keel, beet haar in de neus en sloeg hij hard op haar voertuig. Voor het intrafamiliale geweld vorder ik een jaar effectieve gevangenisstraf”, aldus het parket.

Lage tolerantiegrens

M.D.D. die volgens de aangestelde gerechtsdeskundige narcistisch is en een lage tolerantiegrens heeft, zou intussen in behandeling zijn voor zijn problemen. “Hij heeft een impulsief karakter en heeft tijdens de feiten geen rationele beslissingen genomen. Intussen baat hij vier hersteldiensten voor telefonie uit en staat hij niet meer veel achter de toog. Wat een goede zaak is”, aldus de verdediging van M.D.D.

Eerder werd D.D. al veroordeeld voor slagen. Bij monde van zijn advocaat vraagt hij een straf met uitstel. Vonnis op 20 maart.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen