Er kwamen 35.000 mensen opdagen voor de mars tegen de invoering van het coronapas. In de marge van de optocht kwam het tot zware rellen.
Volledig scherm
Er kwamen 35.000 mensen opdagen voor de mars tegen de invoering van het coronapas. In de marge van de optocht kwam het tot zware rellen. © AFP

Brussel herleid tot slagveld: 3 agenten gewond en 40 arrestaties nadat betoging uitmondt in rellen

Tienduizenden betogers zijn vandaag in Brussel samengekomen om te protesteren tegen het coronabeleid. Het ging volgens de autoriteiten om zo'n 35.000 mensen. De betogingsmars - ‘Samen voor Vrijheid’ gedoopt - begon vreedzaam, maar later sloeg de sfeer om door relschoppers. Die gingen hevig tekeer. De politie zag zich meermaals genoodzaakt het waterkanon en traangas in te zetten. Drie agenten raakten gewond bij de rellen, een veertigtal amokmakers werd gearresteerd. Onze hoofdstad is op plekken getransformeerd in een waar slagveld.

22 reacties

  • roger goddeeris

    2 jaar geleden
    Geweld met geweld beantwoorden. Mensen die andere mensen of politie aanvallen beantwoorden met rubber kogels. Protesteren kan ook op normale manier zonder geweld. Maar het zijn steeds criminelen die de boel komen verzieken. Daarom het geweld in de kiem smoren met geweld.
  • Willy van craen

    2 jaar geleden
    Indien ze stroomstoot wapens gebruiken zullen die bandieten snel uitgeschakeld en opgepakt zijn. Effectief wapen in dit geval en beter dan 'boe " roepen. Probleem is weeral de overheid die dit niet wil maar wel geplunderde winkels en gekwetste politiemensen.
  • Alfons de Mûelenaere

    2 jaar geleden
    Waarom laten ze de inrichters van dergelijke betogingen (rellen) niet betalen voor de schade.
  • stef eeckhaoudt

    2 jaar geleden
    en inplaats van lockdowns te doen waar we massaal subsidies geven aan multinationals en bedrijven zouden we beter al de miljarden euro's geinvesteerd hebben vanaf het begin in opbouw van nieuwe ziekenhuizen zodoende we extra jobs hadden gecreerd, genoeg bedden en geen schulden om terug te betalen dat zou de juiste oplossing zijn geweest. dan was er genoeg ruimte geweest voor zieke mensen en zouden ongevaccneerden niet de schuld gekregen hebben van alles
  • Wim Dhondt

    2 jaar geleden
    Elke manifestatie trekt hooligans aan of jongeren die hun kans zien om te plunderen. Als men nu eens preventief zou klaar staan . Vooral vlugger snelrecht toe passen . En bovendien laat die gasten de schade betalen.