Een foto van het concert van Bazart vrijdag. 

Sportpaleis Group: “Mondmaskerplicht creëert groeiend vertrouwen bij de concertbezoeker”

Antwerpen -

Sportpaleis Group, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor onder meer de Lotto Arena, merkt dat de mondmaskerplicht meer vertrouwen geeft bij de concertbezoeker. In de Lotto Arena konden fans vrijdag en zaterdag genieten van twee concerten van de band Bazart. De concerten waren uitverkocht, maar er was wel een groot verschil tussen de twee: Zaterdag droegen de mensen een mondmasker, vrijdag niet. Maar een mondmasker bleek geen reden om thuis te blijven.

Saar Van Olmen

LEES OOK: Voor spotprijs naar Bazart of Niels Destadsbader dankzij corona

“Al sinds de heropening stelt de concertsector vast dat het aantal bezoekers dat niet komt opdagen aanzienlijk hoger ligt dan voor de coronacrisis”, zegt Sportpaleis Group. “Al naargelang het genre gaat het over percentages van 10 tot soms zelfs meer dan 30 procent.” Het bedrijf laat weten dat volgens onderzoek, naast de onmogelijkheid om een geldig Covid Safe Ticket (CST) voor te leggen, angst om een besmetting op te lopen de reden is om je bezoek af te zeggen.

Volgens de bezoekerscijfers kwam er op vrijdag 13,56 procent niet opdagen, terwijl zaterdag 11,35 procent van de plaatsen leeg bleef. Dat is een verschil van twee procent.

LEES OOK: Mondmasker verplicht in Sportpaleis en Lotto Arena vanaf zaterdag: “Misschien geeft het een veiliger gevoel”

Meer vertrouwen bij de concertbezoeker

“Wat we voorzichtig voorspeld en gehoopt hadden, heeft zich waargemaakt”, zegt Jan Van Esbroeck, CEO van de Sportpaleis Group. “Het lijkt erop dat de strengere maatregelen die werden afgekondigd de concertbezoeker meer vertrouwen hebben gegeven.” Van Esbroeck stelt wel dat het maar om twee concerten gaat. “Het kan best zijn dat die verhouding voor sommige muziekgenres of evenementen anders zal liggen. Maar deze vergelijkbare cijfers - dezelfde artiest, dezelfde zaal - geven alvast aan dat de huidige maatregelen eerder een positief effect hebben op de bereidwilligheid om concerten te beleven.”

Volgens het bedrijf droegen enkele mensen vrijdag al spontaan een mondmasker en werd de plicht zaterdagavond goed nageleefd. “Medewerkers van Lotto Arena hielden toezicht op het correct opzetten van het mondmasker. Het rigoureus volgen van de voorschriften is een cruciale opdracht, het is immers de discipline die de sector met de minste kleerscheuren door deze crisis zal leiden”, klinkt het.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER