Burgemeester Boutersem roept op: "Laat ons positieve coronaverhalen op sociale media brengen"

De burgemeester van Boutersem, Chris Vervliet (CD&V), roept zijn inwoners op om op sociale media niet het negatieve, maar het positieve van de coronapandemie in de kijker te zetten. "Positieve berichtgeving maakt ons gelukkiger", zegt Vervliet. 

Net zoals in veel andere gemeenten wordt Boutersem geconfronteerd met stijgende coronabesmettingen. De burgemeester van Boutersem, Chris Vervliet, merkt op dat die stijging en de extra genomen coronamaatregelen voor heel wat negatieve weerklank zorgen op sociale media. Hij roept zijn inwoners dan ook op om enkel positief nieuws rond corona te brengen.

Nood aan positieve berichtgeving, we moeten ons optrekken aan wat goed gaat

Chris Vervliet, burgemeester Boutersem (CD&V)

"In plaats van altijd het negatieve te brengen op sociale media, moeten we misschien eens het positieve brengen", zegt burgemeester Vervliet. 

"Misschien kunnen mensen op sociale media eens posten hoe goed hun horecabezoek is geweest tijdens deze coronapandemie. Dat wanneer ze zien dat in horecazaken het Corona Safe Ticket wordt gevraagd of dat er voor voldoende ventilatie wordt gezorgd, dat zij dat dan op sociale media melden." 

"Als iedereen dat doet, zijn we met z'n allen beter gezind. Want we hebben echt nood aan deze berichten, we moeten ons optrekken aan wat goed gaat en niet wat verkeerd gaat." 

Meest gelezen