In Kalmthout vond afgelopen weekend een ongeval met vier minderjarigen plaats.
Volledig scherm
PREMIUM
In Kalmthout vond afgelopen weekend een ongeval met vier minderjarigen plaats. © VTM

Steeds meer tieners zonder rijbewijs achter stuur

In Kalmthout zijn zaterdagnacht vier zestienjarigen met de auto gecrasht. De bestuurder is in levensgevaar, de passagiers zijn zwaargewond. Steeds vaker worden jongeren zonder rijbewijs achter het stuur betrapt, steeds vaker raken ze bij ongelukken betrokken. In Nederland is naar dat fenomeen onderzoek gedaan, en de coronacrisis lijkt er voor iets tussen te zitten: niet alleen verveling, maar ook uitgestelde rijlessen en -examens doen tieners in de auto stappen.

81 reacties

  • Rene Dannau

    2 jaar geleden
    aan Ann Weymiers mijn broes hebben er vooral leren paffen en drinken.
  • Ann Weymiers

    2 jaar geleden
    @Rachida, dat vind ik nu is een goede oplossing. Daar zullen ze gedrild worden. En respect krijgen voor alles en iedereen. Ben ook voor de terug invoering van de leger dienst. Een echte goede geplaatste straf.
  • LUC WULLAERT

    2 jaar geleden
    Covid is voor alles de oorzaak ook voor die jongeren die zomaar zonder rijbewijs op de weg gaan .Niets is minder waar de ware oorzaak is dat er GEEN dicipline meer is ,dat de ouders niets meer afweten wat er met hun kinderen aan de gang is
  • Ivan .Vanmechelen

    2 jaar geleden
    Tja wat wil je in het ergste geval komen ze ermee weg met een vermanend vingertje. Dus het kan hun niks schelen, en pa zal de brokken wel betalen. Dat is de realiteit vandaag. Toen ik 16 was had ik al twee jaar gewerkt en als ik is mispeuterde dan was het een dik pak slaag, zeker weten. Geen haar op mijn hoofd dacht eraan om zulke dingen te doen. Voorts hebben ze mij in het leger nog eens 12 maanden extra manieren geleerd. Dus die watjes van nu zijn zielig.
  • Anoniem

    2 jaar geleden
    Sleutels van wagens horen in een afgesloten locatie en zeker vandaag waar men sig-naal kan onderscheppen en zo diefstal makkelijk maakt.Heb ook kinderen gehad maar liet nooit de wagensleutels ergens rondslingeren en als je als ouder dit niet begrijpt dat pubers op een bepaalt moment net iets te veel ondernemingslustig zijn dan ben je onverantwoordelijk.