©  TP

Gespecialiseerde militairen kammen Genkse tuin uit in opdracht van Luikse speurders

Genk -

Luikse speurders van de federale gerechtelijke politie (FGP) schakelden maandagochtend het leger in voor het uitkammen van een tuin in de Fransebosstraat in het Genkse Bret-Gelieren. “Er is helemaal niets bij mijn cliënten aangetroffen”, zegt hun advocaat Rik Vanreusel.

De zoeking vloeit voort uit een vermoedelijk drugsonderzoek van de FGP Luik. Zij schakelden de gespecialiseerde militairen van het vierde bataljon genie in. Die stonden de speurders bij met hun apparatuur. De federale politie doet vaker beroep op hen voor specifieke opdrachten. De aanwezige militairen doorzochten maandag de volledige tuin met behulp van onder meer thermische scanners en bodemscanners. Ook werd de garage en het huis helemaal uitgeplozen. Alles werd centimeter per centimeter uitgekamd. Op sommige plaatsen in de tuin werd zelfs grond gespit. “Maar de grondige zoekactie heeft niets bezwarend naar boven gebracht. Er is helemaal niets bij mijn cliënten aangetroffen. De zoeking was negatief”, reageert meester Rik Vanreusel. Hij treedt op voor de mensen bij wie de zoekactie plaatsvond. “Mijn cliënten ontkennen formeel en met klem elke betrokkenheid bij dit gevoerde onderzoek.”

“Heksenjacht”

In het huis woont een jong gezin. Volgens omwonenden kwam de eigenaar van de doorzochte tuin al eerder in aanraking met gerecht en politie. Dat was een tweetal jaren geleden. “Maar het openbaar ministerie heeft voor de raadkamer mijn cliënt voor dat dossier buiten vervolging gesteld”, benadrukt de raadsman die nog stelt dat het bewuste gezin geviseerd wordt. “We moeten oppassen dat dit niet gaat ontaarden in een heksenjacht”, aldus Vanreusel.

Het is onbekend wat de precieze inhoud is van het luikse dossier. Dat onderzoek wordt momenteel voortgezet. Voorlopig communiceert het parket niet over de zaak.

 ©  TP

 cn/ppn

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer