De premier van Nieuw-Zeeland Jacinda Ardern heeft het einde van het "zero covid-beleid" voorgesteld.
Volledig scherm
De premier van Nieuw-Zeeland Jacinda Ardern heeft het einde van het "zero covid-beleid" voorgesteld. © AP

Nieuw-Zeeland kondigt einde van lockdowns aan en ziet af van "zero covid-beleid”

Nieuw-Zeeland zal begin december een einde maken aan de lockdown van drieënhalve maand in Auckland, de grootste stad van het land, met een nieuwe strategie om het coronavirus te bestrijden. Dat heeft premier Jacinda Ardern maandag gezegd.

10 reacties

  • Annick Janssens

    2 jaar geleden
    @Ramon Simon: als de lockdown en hun strenge aanpak geen succes heeft gehad, waarom zijn er dan maar 40 doden op 5 miljoen inwoners? Probleem hier in België is dat er veel teveel buitenlanders hier wonen en werken, die regelmatig terug naar huis gaan. De EU instellingen met al hun werknemers en bezoekers. Zelfs de Nieuw-Zeelanders die in het buitenland woonden mochten niet terug voor familiebezoek. Hier spreekt men dan van, een dictatuur, maar hun aanpak heeft wel gewerkt
  • Geert Landsman

    2 jaar geleden
    Gaat allemaal niet werken. Enkel de genezenen zijn immuun. Uiteindelijk moet iedereen het doormaken. Is een harde dobber maar kan niet anders. De vaccins beschermen niemand, is ook nooit gezegd!
  • Alfred Bleck

    2 jaar geleden
    Verstandig beleid met als resultaat slechts 40 doden - omgerekend 8/miljoen inwoners. Hier zijn er dat 2415/miljoen, dus verhoudingsgewijs meer dan 300x zoveel overlijdens. En nog wordt er geprotesteerd tegen elke maatregel.
  • Francesca Costadura

    2 jaar geleden
    Een land met een plan ik hoop dat onze beleid daar een voorbeeld aanneemt
  • Dirk Verschueren

    2 jaar geleden
    Die hebben tenminste een plan. Hier hebben ze een hoop experts en politici die elke dag met iets nieuws komen zodat ze toch maar de nodige media-aandacht krijgen. Alles wat langere termijn is wordt vakkundig in de koelkast gestoken (denk maar aan de fameuze barometer), zodat de media dagdagelijks gefocust blijft op ons select groep experten en politici.