LEZ-zone
Volledig scherm
LEZ-zone © Wannes Nimmegeers

Emissie meest vervuilende voertuigen in Brussel onevenredig hoog

Dieselauto’s die in Brussel rijden stoten onevenredig veel luchtvervuilende stoffen uit. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek van de emissie van 130.000 voertuigen in de hoofdstad in het najaar van 2020. De studie bevestigt dat het hoog tijd is om de meest vervuilende voertuigen geleidelijk aan uit het stadsverkeer te halen, zeggen de onderzoekers.

19 reacties

  • Johan Billiet

    2 jaar geleden
    Heb vorige week bewust nog een compacte euro 6 add blue diesel gekocht die geen 5l verbruikt...ondertussen rijden de elektrische killerwagens met hun 300 kg batterijen en meer dan 300 PK (en meer) "ecologisch" alsook de zware moordenaars pick-up à 175 euro jaarlijks rijtaks...Welke hypocrisie...Uiteraard blijven we weg uit LEZ-slaaf steden, Leve Yahoo, Ali Express...
  • Marc Spandel

    2 jaar geleden
    De lucratieve 'verkoop' van nieuwe auto's moet aangezwengeld worden natuurlijk. Big business waarvan de aandeelhouders volop gesteund worden door hun vrienden uit de politiek die 'afdwingt via wetsaanpassing en aanverwante boetes'
  • Jan

    2 jaar geleden
    De Euro-6 diesel is momenteel de properste auto als men alles in overweging neemt, van productie tot afvalverwerking. Vergeet de elektrische auto maar, die staat veel verder op de ranglijst. Waarom vertelt man doorgaans maar een deel van het verhaal?
  • armand keyzers

    2 jaar geleden
    Eerst zien en horen we minister Weyts fier verklaren dat men klaar is om tijdens de jaarlijkse technische controle bij dieselwagens de roetfilter te controleren! Een tijdje later stelt onze minister van mobiliteit Peeters dat ze de roetfilters niet gaat laten controleren! En nu gaan klagen van de uitstoot ervan, na de zoveelste studie. Daar zakt een mens zijn broek van af.
  • Kristof france

    2 jaar geleden
    Lokaal is dit een mooie zaak, maar globaal is dit de meest vervuilende maatregel. Een auto produceren vraagt meer energie dan dat die ooit kan oprijden, dus wie het langst rijd met zijn auto is het meest milieu vriendelijk globaal gezien.