Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Brits energiebedrijf met 1,7 miljoen klanten gaat overkop

Verenigd KoninkrijkDe Britse energieleverancier Bulb kan zijn schulden niet meer betalen. De overheid zal de controle overnemen om zo de 1,7 miljoen klanten te beschermen. Het is de eerste keer dat zo’n maatregel moet worden genomen. “We hebben besloten om Bulb onder speciale administratie te plaatsen, wat betekent dat het zal blijven werken zonder onderbreking van de service”, laat het bedrijf weten.

  1. TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Zware explosies op luchtmachtbasis op de Krim na Oekraïense luchtaanvallen

    TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Zware explosies op luchtmacht­ba­sis op de Krim na Oekraïense luchtaan­val­len

    Minstens 1.993 kinderen zijn sinds de escalatie van de oorlog in Oekraïne vermoord of gewond geraakt. Dat zijn er gemiddeld twee per dag, meldt Unicef, het Kinderfonds van de Verenigde Naties (VN). Het echte aantal ligt volgens de organisatie hoger, maar 1.993 is het aantal dat geverifieerd kon worden. En de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken is deze ochtend in Kiev aangekomen voor een verrassingsbezoek. Hij wil Kiev zo laten weten dat de Amerikaanse steun en wapenstroom voortduurt, nu Rusland zware bombardementen uitvoert in de noordoostelijke regio Charkiv. Lees hier de ontwikkelingen van woensdag 15 mei terug.
  2. ANALYSE. Poetin wil nog veel meer oorlog. Zowel in de ruimte als in de tijd
    PREMIUM
    42

    ANALYSE. Poetin wil nog veel meer oorlog. Zowel in de ruimte als in de tijd

    Het lijkt goed nieuws dat Vladimir Poetin een man zonder militaire ervaring benoemt tot defensieminister, een al wat versleten kerel als legerstafchef behoudt en de allergrootste havik in zijn entourage ontslaat. Je zou er zelfs een heel voorzichtig teken van dooi in kunnen zien. Maar niets is minder waar. De stoelendans betekent juist dat Rusland zich klaarmaakt voor nog veel meer oorlog. Een oorlog die nog vele jaren kan duren en zich niet noodzakelijk tot Oekraïne beperkt.