Ambassadeurs Kawtar Ehlalouch, Stéphan Tanganagba en Gloria Monserez ©  vrt

De Warmste Week in Mechelen gaat door met coronaproof programma

De Warmste Week en De Zomer is van Mechelen gaan allebei door deze winter, maar zullen er door de nieuwe coronagolf wel anders uitzien dan gepland. Beide initiatieven worden kleinschaliger en massa-evenementen worden geschrapt. Zo zal er minder volk aanwezig kunnen zijn bij concerten en komt er kleinere animatie in de binnenstad.

svds

De VRT komt deze winter naar Mechelen met De Warmste Week, maar de nieuwste coronagolf stuurt de oorspronkelijke plannen wel in de war. “Het zal allemaal wat minder groots zijn, maar annuleren was voor ons geen optie. Daarvoor zijn de doelstellingen van De Warmste Week te belangrijk”, zegt burgemeester Alexander Vandersmissen (Vld-Groen-m+).

De concerten en voorstellingen op de Grote Markt zullen plaatsvinden voor een beperkt publiek en enkel toegankelijk zijn met een Covid Safe Ticket. Er worden ook geen mensen uitgenodigd in de radiostudio in de zone Vismarkt-Haverwerf. “Zo voorkomen we op de verschillende locaties een ongecontroleerde volkstoeloop”, klinkt het.

Ook andere evenementen

Ook de programmatie van Mechelen Houdt Je Warm ziet er anders uit. Massa-evenementen zoals het vuurwerk met oudjaar worden geschrapt. Mechelen in Vuur en Vlam krijgt dan weer een kleinschaliger alternatief tijdens de weekends van 8-9 en 15-16 januari. Dan vindt er ook een alternatieve nieuwjaarsdrink plaats. In Muizen, Walem en Nekkerspoel zijn er lichtwandelingen.

“Mechelen Houdt Je Warm 2021 wordt een editie van sfeer en kleinschaligere animatie in de binnenstad én de Mechelse buurten en wijken”, zegt Mechelen Feest-voorzitter Kristof Calvo (Vld-Groen). “Onze eigen initiatieven worden daarbij aangevuld met evenementen zoals de Urban Trail, die ook coronaveilig georganiseerd zal worden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER