© AFP

Viëtnam bevestigt nationaliteit van verdachte voor moord op Kim Jong-nam

Eén van de vrouwen die verdacht worden van de moord op Kim Jong-nam, de halfbroer van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un, is wel degelijk een Viëtnamese. Dat bevestigen de Viëtnamese staatsmedia dinsdag. Het gerucht dat een van de vrouwen een Viëtnamees paspoort bij zich had op het moment van de moord, deed al even de ronde.

Het gaat om de 28-jarige Doan Thi Huong. Eerder raakte al bekend dat de andere verdachte een vrouw uit Indonesië is. Zij zou volgens de Indonesische vicepresident Jusuf Kalla gedacht hebben dat ze meedeed aan een “practical joke” voor televisie.

In totaal zijn nu drie mensen opgepakt voor de moord op Jong-nam. Naast de twee vrouwen is ook de vriend van de Indonesische vrouw, een man uit Maleisië, aangehouden. De Maleisische politie is daarnaast nog op zoek naar vier Noord-Koreanen die mogelijk betrokken zijn bij de moord.

Kim Jong-nam stierf maandag op weg naar het ziekenhuis, nadat hij op de internationale luchthaven in Kuala Lumpur was aangevallen. De halfbroer van de Noord-Koreaanse dictator werd naar alle waarschijnlijkheid vergiftigd door de twee vrouwen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer