Zij studeerden aan een prestigieuze buitenlandse universiteit: links Tom Vos, oud-student van Harvard en rechts Louise Willocx, oud-studente van Yale.
Volledig scherm
PREMIUM
Zij studeerden aan een prestigieuze buitenlandse universiteit: links Tom Vos, oud-student van Harvard en rechts Louise Willocx, oud-studente van Yale. © Photonews/RV

Vlaamse alumni vertellen hoe het is om te studeren aan een topuniversiteit: “Opleiding van 79.000 euro is elke cent waard”

De Vlaamse regering wil elk jaar 20 tot 30 studenten de kans geven om te studeren aan internationale topuniversiteiten. En dat mag wat kosten: alle uitgaven, van inschrijvingsgeld tot verblijf, zijn voor rekening van de overheid. Maar hoeveel kost dat, zo’n opleiding? En hoe geraak je er überhaupt binnen? Twee Vlaamse alumni getuigen. “Mijn opleiding kostte 90.000 dollar (79.700 euro, red.), maar ik heb een netwerk van onschatbare waarde.” En dus was ze elke cent waard.

22 reacties

  • karien de rycke

    2 jaar geleden
    Zonder de steun van kapitaalkrachtige ouders of familie niet haalbaar waardoor de kans voor meer verstandige maar minder kapitaalkrachtige studenten serieus slinkt !!!
  • Herbert Verbeeck

    2 jaar geleden
    Elke belg gelijk voor de wet? Als de overheid dit zelf al niet meer respecteert?
  • Jean West

    2 jaar geleden
    Als prinsen en prinsessen op kosten van de belastingbetaler studeren waarom zou dit dan niet kunnen.
  • Linda D'Haese

    2 jaar geleden
    Dit is alleen weggelegd voor familie en rijke vrienden van politici die dit gemakkelijk zelf kunnen betalen en ondertussen zijn er bekwame mensen die de kans niet krijgen om verder te studeren wegens geen geld hiervoor dit toont nog maar eens aan dat de gewone werkmensen niet mee tellen alleen op te betalen
  • frans Venloo

    2 jaar geleden
    Zullen vlug gekozen zijn door de vriendjes politiekers . Zouden beter echt bekwame kinderen die er ver bovenuit steken de mogelijkheid bieden om gratis hun gekozen studierichting voor hen te betalen .Na het diploma ze dan nog Bv 2 jaar ( gedeeltelijk ) voor de staat laten werken om deze kosten terug te betalen dan hebben armere maar goede en bekwame leerlingen ook een eerlijke kans. Liever cadeaux doen aan de vriendjes die het meestal niet nodig hebben.