E40 richting Brussel in Merelbeke tijdlang afgesloten door gerechtelijke actie van politie: aanzienlijke hinder tijdens avondspits

Archieffoto. ©  De Gentenaar

De E40 richting Brussel is dinsdagnamiddag meer dan een uur volledig afgesloten in het Oost-Vlaamse Merelbeke in het kader van een gerechtelijke actie van de politie. Het verkeer werd omgeleid en er stond al snel een aanzienlijke file, maar rond 16.45 uur werd de weg weer vrijgegeven.

gjs
Bron: BELGA

De federale politie had de E40 dinsdagnamiddag rond 15.30 uur fysiek afgesloten in Merelbeke richting Brussel. Dat gebeurde niet in het kader van een vakbondsactie, maar had wel te maken met een gerechtelijke actie in een lopend onderzoek. Het ging om een noodzakelijke actie na een dodelijk ongeval op de snelweg afgelopen nacht.

“Dit geeft grote verkeersproblemen”, zei Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. “Het is daar een heel druk punt en het is net avondspits, dus dat veroorzaakt nu al files en die zullen nog aangroeien. We vragen iedereen daarom de regio te vermijden.”

Het verkeer wordt omgeleid via de R4 en de E17. Er staat een file van een vijftal kilometer. Ook in de richting van Oostende is het aanschuiven. De actie kan nog enige tijd duren en ook tijdens de avondspits wordt hinder verwacht. Het verkeer op lange afstand van Gent naar Brussel en van Gent naar Hasselt kan via Antwerpen rijden. “Al is het daar nu ook wel al drukker”, zegt Bruyninckx.

Rond 16.45 uur werd de weg weer vrijgegeven. Toen werd het verkeer niet langer omgeleid, maar er staat wel nog een lange file.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen