©  EPA-EFE

Brian Laundrie, verloofde van vermoorde Gabby Petito, stapte zelf uit het leven

De doodsoorzaak van Brian Laundrie, de verloofde van de vermoorde Amerikaanse influencer Gabby Petito, is bekend. De 23-jarige man stapte zelf uit het leven, zo heeft de advocaat van zijn familie bekendgemaakt.

gjs

Brian Laundrie (23) en zijn verloofde Gabby Petito (22) waren in juli op een roadtrip vertrokken in hun omgebouwd busje. Ze wilden nog eens samen op stap voor ze in het huwelijksbootje stapten. Maar op 1 september keerde Laundrie alleen terug. Tien dagen later werd Petito door haar moeder als vermist opgegeven. Laundrie weigerde mee te werken aan het onderzoek en verdween niet veel later zelf. Hij werd dan ook al snel als verdachte beschouwd wanneer op 19 september het lichaam van Petito gevonden werd. Zij was met geweld om het leven gebracht.

Een maand later werd ook het lichaam van Laundrie gevonden. Lang was het onduidelijk wat er met hem gebeurd was, maar de advocaat van zijn familie heeft nu alle twijfels weggenomen. “Chris en Roberta Laundrie zijn ervan op de hoogte gebracht dat de doodsoorzaak een pistoolschot in het hoofd was en de manier van dood was zelfdoding”, zei Steve Bertolino dinsdag. “Chris en Roberta rouwen nog om hun zoon en hopen dat deze nieuwe informatie ervoor zorgt dat beide families nu vooruit kunnen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wie met vragen zit rond zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website zelfmoord1813.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER