© Belga

Volgend Overlegcomité komt er sneller dan gepland

Over nieuwe maatregelen wordt er binnen de regering nog niet gesproken, maar bezorgdheid over de aanhoudend stijgende cijfers is er zeker. De piek is nog altijd niet bereikt en dat zorgt in de Wetstraat voor ongerustheid.

“Wij volgen de cijfers constant op. Uiteraard zouden we liever hebben dat er nu al een knik te zien is, maar het effect van de maatregelen van het laatste Overlegcomité zijn nu nog niet te zien,” luidt het bij een vicepremier.

Het is dus nog te vroeg om het nu al over extra maatregelen te hebben. Maar het besef dat de situatie allesbehalve bemoedigend is, leeft zeker ook binnen de regering. Zelfs de halve regering zit momenteel in quarantaine, na een bezoek van de coronabesmette Franse premier Jean Castex. “En iedereen begint het te merken, want iedereen heeft zelf al in quarantaine gezeten of kent mensen bij wie dat het geval is of die besmet zijn. Ja, het volgende Overlegcomité is officieel pas in januari volgend jaar gepland, maar iedereen weet dat het vroeger zal zijn”, aldus een hoge regeringsbron. (fem)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER