Gouverneurs van Oost- en West-Vlaanderen Carina Van Cauter (Open VLD) en Carl Decaluwé (CD&V). Van Cauter verbiedt een maand lang fuiven en andere feestactiviteiten die niet professioneel omkaderd zijn. Decaluwé overweegt dan weer Wintergloed te verbieden als de stad Brugge het lichtfestival niet als evenement - en met de bijhorende maatregelen - organiseert.
Volledig scherm
PREMIUM
Gouverneurs van Oost- en West-Vlaanderen Carina Van Cauter (Open VLD) en Carl Decaluwé (CD&V). Van Cauter verbiedt een maand lang fuiven en andere feestactiviteiten die niet professioneel omkaderd zijn. Decaluwé overweegt dan weer Wintergloed te verbieden als de stad Brugge het lichtfestival niet als evenement - en met de bijhorende maatregelen - organiseert. © Nimmegeers, Proot

'Sheriffs' halen hun bazooka's boven. Van verbod op fuiven tot snellere boosterprik: elke gouverneur komt met eigen antwoord op vierde golf

Met de winter voor de deur en coronacijfers die nog niet van plan lijken om eerstdaags te dalen, zetten de Vlaamse gouverneurs de turbo in. Van afgelaste fuiven tot een pleidooi voor een snellere prik: de sheriffs laten zich opnieuw gelden.

32 reacties

  • werner vanhoutte

    2 jaar geleden
    Het systeem dat op de conferentie aan de Wannsee werd opgezet krijgt navolging : het is allemaal de schuld van de bevolking ; Doe ze boeten . Maar wie wilde werken met het CST , dat alleen werd ontworpen om alle verantwoordelijkheid van de vaccin producenten af te schuiven .? Maar toegeven dat de vaccins totaal niet meer werken , nooit zal dit worden toegegeven. Verdere vaccinatie zal totaal niet helpen, ook de boosters niet . En dat weet men zeer goed.: het virus muteert duizendvoudig .
  • DIRK VAN DESSEL

    2 jaar geleden
    Eens temeer wordt de overbodigheid van Gouverneurs en het echelon "Provincie" bewezen.
  • Ria Van Gugte

    2 jaar geleden
    1 land (dat maar een zakdoek groot is) met 1 regel aub. Mij boeit het niet meer wie de verlossende regel voor deze pandemie uitvindt. Federaal, regionaal, provinciaal, gemeentelijk of whatever maar stop deze kakofonie van regels waarvan niemand meer weet wie of wat de regel is op een bepaalde plaats.
  • chris Van den Eede

    2 jaar geleden
    Dat komt ervan als eerst de Vlaamse regering alle maatregelen laat vallen begin oktober net wanneer de infecties beginnen te stijgen, en dan de federale regering die zit te kibbelen eigenlijk niet veel doet. Dat is wel even anders in de buurlanden. België wil misschien weer eens een record vestigen?
  • phil smedts

    2 jaar geleden
    "Dankzij" NVA, met hun lakse houding tov covid, en alles probeert te blokkeren en te saboteren wat federaal beslist wordt, zitten we nu in deze situatie. Goed dat de provinciegouverneurs er nog zijn om voor wat extra preventie te zorgen. Laten we het Vlaamse niveau best afschaffen, en de provincies behouden, dat zal ons veel geld en sabotage van het land besparen.