Bij Sebastiaan Doucet hebben dieven voor 7.000 euro aan werktuigen gestolen. ©  Serge Minten

Dieven stelen voor 7.000 euro materiaal van jonge Hasseltse aannemer

Hasselt -

Een flinke domper voor de jonge Hasseltse aannemer Sebastiaan Doucet toen hij ’s morgens toekwam op zijn werf op Hoogheide in Kuringen-Heide. Daar bleek dat ’s nachts voor minstens 7.000 euro aan bouwmateriaal werd gestolen uit de werfkeet. Sebastiaan is op zoek naar tips.

“We bouwen elf huizen op een verkaveling in Hoogheide”, vertelt Sebastiaan. “Bij het vertrekken slaan we alle materieel altijd op maar ze hebben ’s nachts de werfkeet opengebroken en alles eruit gehaald. Het gebeurde in de nacht van maandag op dinsdag. Dit had ik nooit durven denken. Ik ben geboren en getogen op Kuringen-Heide en durfde er mijn hand voor in het vuur steken dat dit in mijn wijk nooit zou gebeuren. Tot nu dus. Ik ben echt zwaar ontgoocheld.” 

Nieuw

“We moeten verder en dus heb ik alles opnieuw moeten aanschaffen. Dat gaat over lasermeters, slijpschijven, cirkelzaag, allerlei lampen, een slagschroevendraaier, opladers en batterijen voor de toestellen tot zelfs een werfradio. We hebben nu nieuwe werktuigen die ’s avonds mee naar huis gaan. Dat is moeilijk, maar ze nog eens laten stelen, gaan we niet laten gebeuren.”

BIN

Dankzij het BuurtInformatieNetwerk dat net gestart is op Kuringen-Heide werd de inbraak snel gesignaleerd en geraakte ook de politie op de hoogte. “Sommige buren denken een witte bestelwagen opgemerkt te hebben. We zijn nu op zoek naar camerabeelden van eventuele installaties op de wegen in de buurt van onze werf”, zegt Sebastiaan. De aannemer vraagt getuigen om de politie te verwittigen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer