Italiaans premier Mario Draghi
Volledig scherm
Italiaans premier Mario Draghi © Photo News

Italië weert ongevaccineerden vanaf begin december uit restaurant, cultuur en sport

Restaurants, bioscopen, theaters en stadions in Italië zijn vanaf 6 december niet langer toegankelijk voor mensen die geen coronavaccin hebben gehad of hersteld zijn van Covid-19. De regering van premier Mario Draghi verklaarde ook dat vaccinatie vanaf 15 december verplicht wordt voor leraren, agenten en militairen. Voor zorgpersoneel geldt dat al.

  1. REPORTAGE. Onze reporter vanuit het geplaagde Oostenrijk: “Door vaccin te verplichten kunnen ongevaccineerden zonder gezichtsverlies terugkrabbelen”
    PREMIUM

    REPORTAGE. Onze reporter vanuit het geplaagde Oostenrijk: “Door vaccin te verplich­ten kunnen ongevacci­neer­den zonder gezichts­ver­lies terugkrab­be­len”

    Zo snel kan het dus gaan. Haalde Oostenrijk een week geleden nog de voorpagina door in primeur ongevaccineerden ‘op te sluiten’, dan voert het land nu als eerste in Europa de vaccinplicht in. Met een algemene lockdown erbovenop om een vijfde golf te vermijden én het skiseizoen te redden. Onze reporter Steven Swinnen en fotografe Mine Dalemans trokken een week naar het geplaagde Alpenland. “We vergelijken het vaccin hier soms met winterbanden: als je in de winter nog met je wagen aan het verkeer wil deelnemen, moet je ze opleggen om de kans op een ongeval voor jezelf en een ander te verkleinen.”
  2. Hoe herken je een toxische baas en wat doe je ertegen? “Hij zal altijd druk bezig lijken, maar toch ook micromanagen”
    Jobat

    Hoe herken je een toxische baas en wat doe je ertegen? “Hij zal altijd druk bezig lijken, maar toch ook micromana­gen”

    Welzijn op het werk krijgt vandaag meer aandacht dan ooit. Experts moedigen je aan om kritisch na te denken over je leidinggevende en op te komen voor jezelf en je team. Goed leiderschap is dan ook van cruciaal belang voor de prestaties die je levert en hoe je je voelt op de werkvloer. Maar wat kan je als medewerker doen als jouw leidinggevende je belemmert om goed – en graag – te werken? Welzijnsmanager Elisabeth Van Steendam legt het Jobat.be uit.