Bart De Pauw met zijn vrouw Ines aan de rechtbank in oktober.
Volledig scherm
Bart De Pauw met zijn vrouw Ines aan de rechtbank in oktober. © Photo News

Bart De Pauw kent zijn vonnis vandaag: wat je moet weten over het proces tegen de televisiemaker

PROCES DE PAUWVandaag valt in Mechelen het doek over het proces tegen televisiemaker Bart De Pauw (53). Dan weet hij of de rechtbank hem schuldig acht aan ‘belaging en overlast door middel van elektronische communicatiemiddelen’. Negen vrouwen stelden zich burgerlijke partij tegen hem, alsook het Instituut voor Gelijkheid van Vrouwen en Mannen. Het parket vroeg een jaar cel met probatie-uitstel voor De Pauw.

  1. Engie plant investering van 4 miljard euro, maar wil geen verlenging van kerncentrales met twintig jaar: “We hebben al genoeg werk”

    Engie plant investe­ring van 4 miljard euro, maar wil geen verlenging van kerncentra­les met twintig jaar: “We hebben al genoeg werk”

    De energiegroep Engie is van plan tot vier miljard euro te investeren in ons land tegen 2030. Dat heeft de nieuwe CEO van Engie België, Vincent Verbeke, vandaag bekendgemaakt. Zo pakt de Belgische marktleider uit met een nieuwe strategie, genaamd Energize2030, voor de komende jaren. Engie wil meer elektriciteit opwekken via hernieuwbare energie, investeren in flexibele capaciteit en een voorloper zijn in de verandering naar groene waterstofenergie. Maar er is momenteel niet veel enthousiasme over een eventuele levensduurverlenging van kerncentrales Doel 4 en Tihange 3 met twintig jaar in plaats van tien jaar.
  2. “Dit slaat nergens op”: lgbtq+-organisatie annuleert verkie­zings­de­bat­ten na storm van kritiek over deelname N-VA
    UPDATE
    29

    “Dit slaat nergens op”: lg­btq+-organisa­tie annuleert verkie­zings­de­bat­ten na storm van kritiek over deelname N-VA

    De Brusselse lgbtqia+-organisatie RainbowHouse heeft twee verkiezingsdebatten geannuleerd na een stroom negatieve reacties over de deelname van N-VA. In een reactie zegt de organisatie “diep bedroefd” te zijn dat er twijfel over zou bestaan dat het discriminatie zou “normaliseren”. N-VA reageert verontwaardigd: “Het moet ophouden met het riedeltje dat wij een extreemrechtse, homofobe partij zouden zijn.”