© BELGA

Koning vergadert in Vlaams parlement... en krijgt cadeautjes van Peumans

Koning Filip heeft dinsdagvoormiddag het Vlaams parlement bezocht. Hij had er een gesprek met de fractieleiders over de recente evoluties in het Nederlandstalige onderwijs. N-VA en Vlaams Belang kozen ervoor om niet aanwezig te zijn.

“Het is al van 1998 geleden dat u nog eens op bezoek kwam in dit parlement”, bracht voorzitter Jan Peumans in herinnering. Hij gaf de koning een kunstwerk cadeau, “van Limburger Piet Stockmans”, en spelletjes en stripverhalen voor de kinderen.

Bij het begin van zijn bezoek had de koning al aangegeven dat het onderwijs hem in het bijzonder interesseert omdat zijn kinderen in Nederlandstalige scholen zitten. “Tijdens een werkvergadering hebben we de meest recente evoluties in ons onderwijs uiteengezet”, zei Peumans na afloop.

N-VA en Vlaams Belang kozen ervoor het bezoek niet bij te wonen. “Jan Peumans is daar in zijn rol als voorzitter, dat is heel normaal, maar als groep hebben wij besloten om niet te gaan”, aldus N-VA-fractieleider Matthias Diependaele. “Onze partij loopt niet warm voor het koningshuis en we hebben ervoor gekozen om de daad bij het woord te voegen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER