Sterilisatie als activiteit voorstellen, het lijkt de omgekeerde wereld

Na de mannen vorige week, nu een kijk op dames in de Limburgse politiek die links en rechts actief zijn zonder daar een zitpenning voor op zak te steken. We richten de blik op Frieda Brepoels (61 jaar, je zou het haar niet geven) die, hoewel vrouw zijnde, tot de founding fathers van N-VA behoort.

Als burgemeester van Bilzen steekt ze de nek uit voor Markant, het Schots Weekend en de Zomeropera. Dit vergt enig onderzoek. Bij Markant, een club van ondernemende vrouwen, werd ze als honderdste lid ingeschreven, waardoor die nu subsidie kan binnenrijven. Ze is haar geld waard, zullen ze daar wellicht fluisteren. Wat richten die markante dames uit? Op 14 maart plannen ze een bedrijfsbezoek aan Centrale Sterilisatie in St-Truiden. Veel plezier daar, dames.

Sterilisatie als activiteit voorstellen, het lijkt de omgekeerde wereld. Haar bestuursfunctie bij het Schots weekend komt vreemd over voor mevr. Brepoels. Mannen hebben doorgaans niet de juiste benen om kortgerokt door de wereld te stappen, daar zijn we het over eens. Tijdens dat Schots weekend in Alden Biesen kom je enkel kiltdragers tegen. In vele gevallen doet het pijn aan de ogen, zeker wanneer je er Limburgers tegen het lijf loopt, die zich het hele jaar keurig gedragen, maar daar in rok met boomstammen komen rennen en voor de rest glazen heffen. Daar wordt toch rockmuziek gedraaid, hoop je dan. Integendeel. Hele doedelzakbands stappen schots en scheef over het terrein en in combinatie met een flinke teug whisky klinkt het best aanvaardbaar.

Een vrolijke mannenwereld, toch? Dat Frieda Brepoels naar de Zomeropera lonkt, is begrijpelijk. Niet meteen als ‘De Lustige Weduwe’, maar zeker voor de voorstelling, die dit jaar op het menu staat: de komische opera Don Pasquale. Het gaat over een rijke vrijgezel op leeftijd, eigenaar van een prestigieus wijnkasteel, die besloten heeft te trouwen. ‘Een deurenkomedie’ heet dat officieel: de ene binnen, de andere buiten en het is altijd lachen geblazen. Geef toe, in de politiek gaat het er tegenwoordig niet anders aan toe.

Gratis ruzie

Een mooi initiatief waarmee Limburg een uniek project in Vlaanderen lanceert en dus voorop loopt: vrederechters en politie lossen samen gratis uw burenruzie op. Met als prachtig voorbeeld de ruzie om een stinkende bok, die nu om de twee weken wordt gewassen. Helaas ontbrak één detail: wie wast die bok? De vrederechter (wast handen in onschuld) of moet de politie het flikken? Om als goed voorbeeld te blijven functioneren, hebben we continu burenruzies nodig. Bij deze een oproep. Maak ambras!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer